Zverev, son 16 turunda Taylor Fritz'e karşı elendi

merabeyin

New member
Olimpiyat tenis şampiyonu Alexander Zverev, son 16'daki acı yenilgisinin ardından Wimbledon sahnesinden moralsiz bir şekilde ayrıldı. Fransa Açık finalisti, Amerikalı Taylor Fritz'e karşı 2-0'lık set üstünlüğüne rağmen yenilgisini dizindeki sakatlık, ciddi kısıtlamalar ve ağrıyla açıkladı.

Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

“Bugün tek ayak üzerindeydim. Sanırım %100 olmadığım oldukça açıktı,” dedi 27 yaşındaki sporcu, 6:4, 7:6 (7:4), 4:6, 6:7 (3:7), 3:6'lık skorların ardından ve dünyanın en önemli çim turnuvasında ilk çeyrek finalini kaçırdıktan sonra. “Ama sonunda savaştığım için gururluyum.”

Ciddi sonuçlar doğuran kayma

Önceki turda, İngiliz Cameron Norrie'ye karşı çimlerde kaydığında ve dizini aşırı gerdiğinde, kemik ödemi ve kapsülde zorlanma yaşadı. “Dizimde nispeten şişlik var. Ama bu, olağanüstü kötü veya beni uzun süre dışarıda tutacak bir şey değil,” dedi sol dizinde bandajla yarışan Zverev.

Ancak Zverev, dünya on iki numarasına karşı tüm maç boyunca düzgün hareket edemediğini söyledi. “Drop shot'lardan sonra koşmadım,” diye açıkladı dünya dört numarası görüşünü. “Drop shot'lardan sonra koştuğumda, koşmaktan çok aksadım.”

Sakatlık Cumartesi günü oldu, ancak yine de son 16'ya rahatlıkla ulaşmayı başardı. “Dün hiç antrenman yapamadım. Dün yürüyemedim bile. Bugün kendimi çok, çok daha iyi hissettim. Bu yüzden oynamaya çalıştım,” diye açıkladı. Isınma sırasında sorun yaşadığını fark etseydi, hiç oynamazdı.

Wimbledon şansı harikaydı

Ancak Zverev, bu yıl Wimbledon'da büyük bir darbe alma şansı olduğu için bunu denemek istedi. İlk kez, çim kort Grand Slam turnuvasında kendisini şampiyonluk için ciddi bir aday olarak gördü ve sahayı belki de 20 yıldır olduğundan daha açık olarak tanımladı. İlk turlarda, Hamburg yerlisi etkileyici bir oyun sergiledi ve belki de en iyi çim tenisini sergiledi.

Fritz'e karşı da kendinden emin bir başlangıç yaptı ve muhteşem servisiyle domine ederek maçı kontrol etti. İki set boyunca, Wimbledon'da ilk kez en iyi sekizli tura ulaşamayacağına dair pek bir işaret yoktu.

Fritz yakın zamanda başarılı bir oyun oynamış ve Eastbourne'daki hazırlık turnuvasını üçüncü kez kazanmıştı. Dünya sıralamasında Kaliforniyalı, Zverev'in sadece sekiz sıra gerisinde 12. sırada. Ancak Zverev iki set boyunca daha sakin davrandı ve şansını bekledi. Ancak üçüncü setin sonunda, turnuvadaki ilk servis kaybıyla oyun yön değiştirdi.

Ayrıca servisle ilgili sorunlar da var

“Temel çizgiden neredeyse hiç hareket edemiyordum. İki metre ötemde olan her şey benim için zordu. İleri koşmak benim için zordu,” diye açıkladı Zverev. Sonra servisten düzgün bir şekilde sıçramakta da sorun yaşadı ve gücünü kaybetti.

Zverev, beşinci setteki son değişiklik sırasında tekrar oturduğunda istifa etmiş gibi göründü ve başını salladı. Kısa bir süre sonra, başı öne eğik bir şekilde merkez kort sahnesinden ayrıldı.

Fransız Açık finalindeki dramatik kaybından bir ay sonra, Hamburg yerlisi standartlarına göre çok erken ayrılıyor ve ilk Grand Slam şampiyonluğu için arayışını ertelemek zorunda kalıyor. “Bu bir utanç. Çünkü sakatlanana kadar Wimbledon'da inanılmaz bir tenis oynadığını düşünüyorum,” diyor yayın sağlayıcısı Prime için uzman olan kardeşi ve menajeri Mischa Zverev: “Atışları ve tavrı açısından Paris'tekinden bile daha iyi. Bir turnuvayı bitiriyorsunuz ama bitirirseniz ne olacağını bilmiyorsunuz.”

“Paris’i kazanmak istiyorum”

Çimlere olan yeni aşkını söylemesine rağmen, Alman bir numara için Wimbledon laneti devam ediyor. 2024 Fransa Açık finalisti ve 2020 ABD Açık finalisti, en geç son 16 turunda çimlerde Grand Slam turnuvasına veda etti. Fritz şimdi, Zverev'in aslında almak istediği İtalyan Lorenzo Musetti'ye karşı yarı finallere ulaşma konusunda büyük bir şansa sahip.

Zverev'in kaderi, 2022 Fransa Açık'taki, Rafael Nadal'a karşı yarı finalde ayağını ciddi şekilde sakatladığı ve en iyi formunda olduğu sırada yaşadığı dramayı biraz andırıyor. Bu sefer, sakatlık o kadar da kötü değil. Zverev, “Bir noktada, bunun sizin için olmadığına gerçekten inanmaya başlıyorsunuz,” dedi.

Ancak Tokyo altın madalyalı sporcu Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda tekrar oynamak istiyor. “Paris'i kazanmak istiyorum” dedi Zverev.