Truss, Ukrayna’ya destek sözü verdi ve serbest piyasaya olan bağlılığını yeniledi.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
LONDRA — İngiltere’nin başbakanı olduktan sonraki ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştiren Liz Truss, Çarşamba günü Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşmada Ukrayna’ya destek çağrısında bulundu, serbest piyasa ekonomisine olan bağlılığının altını çizdi ve otoriter devletlerin küresel güvenliğe yönelik oluşturduğu tehdide karşı uyarıda bulundu. .

Bayan Truss, bu ay başbakan olarak Boris Johnson’ın yerine geçti, ancak Kraliçe II. Elizabeth’in ölümü, iktidara gelmesinden birkaç gün sonra İngiltere’de gündemi ele geçirdi ve Pazartesi günü bir devlet cenazesiyle sonuçlandı.

Bay Johnson’ın altında dışişleri bakanı olarak görev yaptığı sırada, Bayan Truss’un Birleşmiş Milletler’deki görünümü, uluslararası sahnede kendi politikalarını ana hatlarıyla belirtmek için ilk fırsatıydı.


Ülkenin Kral III. Charles döneminde girdiği yeni dönem için “umut ve ilerleme taahhüdü” ile işaretlenmiş “yeni bir Britanya”ya liderlik edeceğine söz verdi.


Ukrayna konusunda, Bay Johnson’ın ülkeye ve cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky’ye güçlü destek sunma politikasını sürdüreceğinin sinyallerini verdi. Ukrayna galip gelene kadar dinlenmeyeceğiz” dedi.

Ve İngiltere’nin savunma harcamalarını 2030 yılına kadar gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 3’üne yükseltme sözünü tekrarladı; bu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi Avrupa güvenliğine yönelik tehditlere karşı koymak için uzun süredir ABD’nin ısrar ettiği bir taahhüt.

Bayan Truss, “Bu, tarihimizde, bu örgütün tarihinde ve özgürlük tarihinde belirleyici bir an” dedi.

“2022’nin hikayesi, tanklarını barışçıl bir komşunun sınırından geçiren ve halkına boyun eğdiren otoriter bir devletin hikayesi olabilirdi. Bunun yerine, özgürlük mücadelesinin hikayesidir.”


Ofisinden yapılan açıklamada, Bayan Truss’un İngiltere’nin stratejik yeteneklerine yatırım yapmayı ve Rusya ve Çin gibi otoriter güçlere karşı koymak için ittifaklarını güçlendirmeyi planladığı belirtildi.


Evde, Bayan Truss, ekonomik büyümeyi ateşleyeceğini ve yaklaşan bir durgunluğu önleyeceğini umduğu vergi indirimlerini planlıyor. New York’ta, birlikte çalışan demokrasilerin yeni bir “stratejik işbirliği” çağında birbirlerinin ekonomik güvenliğini koruması gerektiğini, ülkeleri “küresel ekonomiyi silahlandırmak isteyenlere” bağımlılıktan kurtarması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray, Bayan Truss’un ayrıca, Kuzey İrlanda’daki Brexit sonrası ticaret düzenlemeleri etrafındaki gerilimleri çözmek için Avrupa Birliği ile birlikte çalışmasını teşvik edecek Başkan Biden ile de görüşmeyi planladığını söyledi. Bayan Truss, eleştirmenlerinin bunun uluslararası bir anlaşmayı bozabileceği ve Kuzey İrlanda’da onlarca yıldır devam eden mezhepsel şiddeti sona erdiren barış sürecini baltalayabileceği yönündeki korkularına rağmen, bu ticaret kurallarını değiştirmesine izin verecek bir yasa tasarısını kabul edeceğini söyledi.
 
Üst