Sonja Greinacher, Franz Wagner, Alman erkekler Avrupa Şampiyonası şansı ve 3×3 hakkında konuşuyor

merabeyin

New member
En iyi basketbolcu değerlendirdi

Wagner'in MVP'si mi? Avrupa şampiyonu mu? Olimpiyat şampiyonu Greinacher ile basketbola dair beş tez

DinlemekUygulamayı aç

Franz Wagner bir gün NBA'de MVP olacak mı? Alman basketbolcular yaz aylarında Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir darbe mi yapacak? Kadınlar 2026'da kendi sahasında Avrupa Şampiyonası'nda ne kadar ileri gidecek? Sonja Greinacher, Alman basketboluyla ilgili beş teze tepki gösteriyor.

Sonja Greinacher sansasyonel bir şekilde yazın Olimpiyat şampiyonu oldu. 32 yaşındaki Essenli oyuncu, Paris'teki Place de la Concorde'da Alman 3×3 basketbol milli takımıyla İspanya'ya karşı kazandığı 17:16'lık final zaferini kutladı. ABD ve Polonya'da da forma giyen ve 2021'den bu yana Hannover'deki 3×3 federal üssünde aktif olarak görev yapan eski Bundesliga oyuncusu, editoryal ağ Almanya (RND) ile yaptığı röportajda Alman basketboluyla ilgili beş tezi inceliyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Franz Wagner bir gün NBA normal sezonunun MVP'si (en iyi oyuncu) olacak: Evet, öyle düşünüyorum. Oynama ve gelişme şekli kesinlikle mümkün. Benim için şu anda en iyi Alman oyuncu.

Alman basketbolcular yaz aylarında Avrupa şampiyonu olacak: Bu biraz da takımın nasıl göründüğüne bağlı. Ama hayır, öyle düşünmüyorum. Olimpiyatlarda Fransa tarafından atıldık. Fransızları çok daha güçlü buldum. Bunu yapacaklarına inanıyorum.

Leonie Fiebich ve Nyara Sabally, 2024'te New York Liberty ile WNBA şampiyonluğunu kazanmıştı. Muhtemelen en iyi Alman oyuncu olan Satou Sabally, ABD'de de aktif. Önümüzdeki sezon en az bir Alman oyuncu WNBA'yi tekrar kazanacak: Bunun tekrar olması için… Ama evet diyorum. Satou, Nyara veya Leonie; içlerinden biri şampiyonluğu kazanır.

Alman kadınlar 2026'da kendi sahasında yapılacak Dünya Kupası'nda en azından yarı finale çıkacak: Evet. Zaten iyi hazırlandık. Şu anda uzun zamandır veya belki de daha önce sahip olduğumuzdan daha fazla iyi oyuncumuz var. Ve sonra Dünya Kupası Berlin'de. Bu kesinlikle yarı final olacak. Genç oyuncular da gelecek. Ve Leonie, Nyara ve Satou da hâlâ genç. Genel olarak banka giderek derinleşiyor.

Alman kadınlar 2028'de Los Angeles Olimpiyatları'nda 3×3'te bir madalya daha kazanacak: Kesinlikle evet demek istiyorum ve bunu o kadar çok istiyorum ki. Los Angeles'ta 3×3'ün farklı görüneceğini düşünüyorum. Pek çok ülke devreye girecek ve çok para yatırımı yapacak; örneğin Katar ve Suudi Arabistan. ABD, Paris'teki gibi değil, yalnızca Los Angeles'ta bronz madalya alacak. Alman takımı, hâlâ çok genç olan ve Los Angeles'ın son Olimpiyat şampiyonu olacak Elisa Mevius ve Marie Reichert'in etrafında kurulmalı. Bronz orada.