Sıcaklıklar bir sorun haline geldiğinde

merabeyin

New member
Borussia Dortmund'un kalecisi Gregor Kobel, ifadelerini profesyonel futbolda nadiren bir hassasiyetle formüle etme mülküne sahiptir. BVB, Club Dünya Kupası'ndaki ikinci görünümde ve sonunda 4: 3 ile neredeyse Güney Afrika Daimi Usta Mamelodi Sundowns'a karşı neredeyse 4-1 öne geçtikten sonra “Sonuç dışında söyleyecek çok olumlu şeyler yok” dedi.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Kobel'in sözlü netliğinin bir başka örneği: “Yazdır. Tabii ki sıcak.” Dortmund kalecisi, bu ifadeyi Cincinnati'deki oyunun kapsayıcı temasına katkıda bulundu, bu da kulübün Dünya Kupası: Stadyumlardaki Isı. BVB oyunu on iki öğlen yerel saatte gerçekleşti, güneş acımasızca yandı. Sıcaklık 30 santigrat derece, algılanan değer daha da yüksekti.

Seyirciler gölgeyi arıyor


Antrenör Niko Kovac, kenarda durmak dışında hiçbir şey yapmak zorunda olmadığını ve sanki saunadan çıkmış gibi terlediğini bildirdi. Güneşe karşı korumak için, Dortmund yedek oyuncularının ilk yarıda kabinde kalmasına izin verildi. İçme molaları sırasında ıslak havlu da su ile servis edildi. Rütbelerdeki birçok serbest yer bir nimetti – bu yüzden seyirciler gölgedeki koltuklarda çekilebildiler.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Cincinnati'de olanlar gibi koşullar, teoride ve pratikte oyunu değiştirir. Dortmund teknik direktörü Kovac, Mamelodi Sundowns ile ön toplantıda sloganı geçirmişti, ekibinin mümkün olduğunca çok sahip olması gerekir, böylece oyun ekipmanının öğlen sıcağından sonra çalışması gerekmez. Teori için çok fazla.

Ancak pratikte, rakibin daha fazla mülkiyeti vardı. Sıcaklıklar nedeniyle, Dortmunders 4: 1'den sonra birkaç vites değiştirmiş gibi görünüyordu. Neredeyse ölümcül sonuçlarla. Kaleci Kobel'in aksine, teknik direktör Kovac koşulları ekibinin performansının nedeni olarak yönetti: “Kesinlikle en iyi oyunumuzu yapmadık, ama bu da mümkün değildi.”

Öğleden sonra sonuna kadar oyunlar


BVB, Sıcaktan Kulüp Dünya Kupası'ndan muzdarip tek kulüp değil. Özellikle öğlen ve öğleden sonra yerel saatlerde, düzenli olarak 30 derece, artı – konuma bağlı olarak – yüksek bir nem. Ön turda (Pazar gününden sonra) 16 pm'de saat 12 veya 15: 00'de gerçekleşir.

İki yarı final ve final, Avrupa pazarı için erişilebilir olmak için yerel saatle saat 15: 00'de başlayacak – oyunlar saat 21: 00'de başlıyor: takımlar günün en sıcak saatlerinde kulüp Dünya Kupası'nın sonuna kadar meydan okuyor.

Önümüzdeki hafta koşullar söz konusu olduğunda aşırı olabilir. Kulüp Dünya Kupası'nın on iki stadyumundan on tanesi olan ABD Doğu Kıyısı, CNN'nin koyduğu gibi “tehlikeli, rekor kıran” bir ısı dalgasına uyum sağlıyor. Borussia Dortmund, Çarşamba günü Cincinnati'de 33 derecede Ulsan HD'ye karşı son grup maçını oynamak zorunda kalabilir. FC Bayern, Salı günü Charlotte'da Benfica'ya karşı 36 derece bile bekliyor.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


ABD, Meksika ve Kanada'daki Dünya Kupası'nın önümüzdeki yıl da etkileyeceği yüksek sıcaklıklar, sadece oyuncular için değil, seyirciler için de zorluk çekecek. Örneğin, Atlético Madrid ve Paris Saint-Germain arasındaki maçtan sonra, “Guardian” rütbelerde tehlikeli koşullar bildirdi, çünkü seyircinin stadyumda su almak için yeterli fırsata sahip olmayacaktı.

Oyun ayrıca Rose Bowl'da Los Angeles yakınlarındaki Pasadena'da da gerçekleşti. Geleneksel ABD inşaatına göre, arenanın çatısı yok, bu yüzden gölge yok. Aynı şey New Jersey'deki MetLife Stadyumu için de geçerlidir. Yarı finallere ve Club Dünya Kupası'nın finaline ek olarak, geleneksel Dünya Kupası'nın finali de önümüzdeki yıl yapılacak.
 
Üst