Pentagon, Ukrayna’daki Gerginlik Ortasında 8.500 Birliklerini ‘Yüksek Alarm’a Geçirdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III, NATO ve ABD’nin Ukrayna’yı olası bir Rus işgaline hazırlarken, Doğu Avrupa’ya olası konuşlanma için 8500 Amerikan askerini “yüksek alarma” geçirdiğini duyurdu.

Pentagon sözcüsü John F. Kirby, 8500 askerin çoğunun yakında faaliyete geçebilecek bir NATO müdahale kuvvetinde yer alacağını söyledi. Savunma Bakanlığı yetkilileri, geri kalan personelin, Rusya’nın Ukrayna planlarının Baltık ülkelerine ve NATO’nun diğer ülkelerine kadar uzanabileceğinden korkan Doğu Avrupa’daki Amerikan müttefiklerine büyük olasılıkla güvence sağlayacağını söyledi. sözde doğu kanadı.

Bay Kirby Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, “Rusların şu anda gerilimi düşürme niyeti olmadığı çok açık” dedi. “Bununla ilgili olan şey, NATO müttefiklerimize güvence vermektir. ”

Bay Kirby’nin duyurusu, New York Times’ın Pazar günü Başkan Biden’ın Baltık ve Doğu Avrupa’daki NATO müttefiklerine savaş gemileri ve uçaklarının yanı sıra birkaç bin ABD askerinin konuşlandırılmasını düşündüğünü bildirmesinin ardından geldi.


Hareketler, yakın zamana kadar Rusya’yı kışkırtma korkusuyla Ukrayna’ya karşı ölçülü bir duruş sergileyen Biden yönetimi için önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’in Ukrayna’ya yönelik tehdit edici eylemlerini hızlandırması ve Amerikalı ve Rus yetkililer arasındaki görüşmelerin cesaretini kırmada başarısız olması nedeniyle Biden yönetimi önceki stratejisinden uzaklaşıyor.

Yönetim yetkilileri, Cumartesi günü Maryland’deki başkanlık inziva yeri Camp David’de yapılan bir toplantıda, üst düzey Pentagon yetkilileri, başkana ABD askeri varlıklarında Rusya’nın kapılarına çok daha yakın bir kaymaya yol açacak çeşitli seçenekler sundu.
 
Üst