On yıl sonra ilk Dünya Kupası altını: Kayak yarışçısı Alexander Schmid paralel yarışı kazandı

merabeyin

New member
Kayak yarışçısı Alexander Schmid, Fransa’da düzenlenen Alp Disiplini Dünya Şampiyonası’nda paralel yarışmada altın madalya kazandı. Allgäu, Çarşamba günü Méribel’deki finalde Avusturyalı Dominik Raschner’ı mağlup etti ve kariyerinin şimdiye kadarki en büyük başarısını kutladı.

Reklamcılık



Ayrıca SC Fischen’den atlet, Alman Kayak Federasyonu’na (DSV) mevcut şampiyonluk mücadelelerindeki ilk madalyasını ve Maria Höfl-Riesch’in on yıl önce Schladming’de alp disiplini kombinasyonunu kazanmasından bu yana ilk dünya şampiyonası altınını verdi. Hansjörg Tauscher, 1989’da Vail’de yokuş aşağı bir Dünya Şampiyonasında Alman erkekler için son bireysel altın madalyayı kazanmıştı. Schmid’in takım arkadaşı Linus Straßer 16. turda başarısız oldu. Kadınlar çeyrek finalinde Lena Dürr, Norveç’ten nihai dünya şampiyonu Maria Therese Tviberg’e yenildi.



Paralel yarışlar, dünya şampiyonası prömiyerini iki yıl önce İtalya’nın Cortina d’Ampezzo kentinde kutladı. O sırada Schmid dördüncü oldu. Genel olarak formatı çok seviyor. 28 yaşındaki oyuncu, Cortina’da düzenlenen 2021 Dünya Kupası’nda bronz ve Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Oyunlarında Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Alman takımlarından biriydi.



Bu kez de yokuştan aşağı birkaç kez etkileyici bir şekilde kıvrılarak indi. İlk turda Schmid, İtalyan Filippo Della Vite’yi, ikinci turda Sloven Zan Kranjec’i ve yarı finalde Norveçli Timon Haugan’ı mağlup etti. Raschner ile altın mücadelesinde, olağanüstü bir ilk tur attı ve ardından liderliğinin elinden alınmasına izin vermedi.

Reklamcılık



Paralel yarışmada, sporcular her turda iki kez birbirleriyle yarışırlar. Méribel’deki mavi parkur, kırmızı parkurdan biraz daha hızlıydı. Straßer, Çarşamba günü İtalyan Luca de Aliprandini ile karşılaştı ve elendi. Dürr önce ABD’li Nina O’Brien’a karşı galip geldi ve ardından Norveçli Tviberg’e yenildi.
 
Üst