Michelangelo’nun Davut’unu Ziyaret Ederken Bir Silgi Getiriyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
FLORANSA, İtalya — Dünyanın en ünlü heykellerinden biriyle yakın ve kişisel – gerçekten, gerçekten yakın ve kişisel – olmanızı sağlayan bir iş hayal edin.

Eleonora Pucci’nin görevinin, son zamanlarda biraz sinir bozucu olsa da canlandırıcı olarak tanımladığı Michelangelo’nun Davut heykelinin tozunu düzenli olarak almak olduğu İtalya’nın Floransa kentindeki Galleria dell’Accademia’nın kurum içi restoratörü olmanın bir avantajı.

Bayan Pucci, “David’in güzelliğinin korunmasına küçük bir şekilde bile olsa katkıda bulunabilmek” onun işini “dünyanın en iyi işi” yapıyor, dedi. “Güzelliği aktarmaktan daha büyük bir şey var mı?”

Geçen Pazartesi günü erken saatlerde, Galleria’nın halka kapalı olduğu bir gündü ve uzman bir ekip David’in bulunduğu havadar kubbeli alana bir iskele kulesi inşa ederken, metalin çınlaması tüm müzede yankılanıyordu. Sabah boyunca, Bayan Pucci’nin 17 fit yüksekliğindeki heykele her yönden ulaşabilmesi için kule ihtiyatlı bir şekilde yeniden konumlandırılacaktı.


Bayan Pucci, Michelangelo’nun 1501’den 1504’e kadar tek bir mermer bloktan oyduğu, antik çağlardan beri yapılan ilk çıplak devasa heykel olan heykelle göz göze gelene kadar çevik bir şekilde koştu. David, 1873’ten beri Galleria’yı evine çağırıyor.

İş, heykeldeki herhangi bir aşınma ve yıpranmayı daha iyi takip etmek ve en son temizlendiğinden bu yana üzerine ne kadar toz ve moloz (mikroskobik boyutta) biriktiğini doğrulamak için fotoğrafik bir yakın çekimle başlar.

Bu mevsime, ziyaretçi sayısına ve giydikleri kıyafete göre değişebilir. Mikroskobik lifler, David’in saçının yontulmuş bukleleri arasındaki minik örümcek ağlarına takılabilir. Bayan Pucci, “Oldukça tuhaf,” dedi gerçekçi bir şekilde – ve işlerin sürekli olarak izlenmesini sağlamak için daha fazla neden.

Ardından toz alma başlar.

Bayan Pucci, David’i temizleme görevini biraz sinir bozucu olsa da canlandırıcı olarak nitelendirdi. Kredi… The New York Times için Chiara Negrello

Bayan Pucci, sentetik kıllara sahip ufacık bir fırça kullanarak – “Toz tutmada daha iyiler,” dedi – Bayan Pucci, David’in kafasına hafifçe vurmaya başladı ve çok küçük parçacıkları kaldırarak kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış küçük bir elektrikli süpürge tarafından hemen emildi. müze heykel ve mimari üzerine. “Hayalet Avcıları” filmlerindeki proton paketini anımsatan sırtına bağlanmıştı.


Zamanını aldı (toz almak normalde tüm sabahı alır), hafif, süpürme hareketleriyle bir ara elinin tersiyle devin taşlı yanağını okşadı. Bu işte yaklaşık dört yıl geçirdikten sonra, Michelangelo’ya ve onun dehasına karşı güçlü duygular besledi.


Güzel Sanatlar ve Sergiler Özel Bölümü

  • Daha büyük ve daha iyi :Covid-19 salgını müzeleri aylarca kapanmaya, personel ve giderleri kısmaya zorlarken, müzelerin birçoğu yine de iddialı yenilemeler veya yeni binalar konusunda ilerleme kaydetti.
  • Siyahi Sanatçılara Bir Övgü:Ülke genelindeki dört müze, bu sonbaharda Afrikalı ve Afrikalı Amerikalı sanatçıların çalışmalarını tanıtan sergiler düzenleyerek tutum ve önceliklerde bir değişikliğe işaret ediyor.
  • Yeni ve eski : Kaliforniya’da müzeler Latino ve Chicano arka ve sanatçılarını kutluyor ve kucaklıyor. Ve La Brea Katran Çukurları ve Müzesi, ziyaretçileri iklim değişikliğinin gerçekleri hakkında meşgul etmek için çalışıyor.
  • Kültürel Düzeltme:Koleksiyonlarından Columbus’a yapılan tüm göndermeleri kaldıran Denver Arka Müzesi, Latin Amerika arka üzerine yeni bir sergiye kucak açtı.
  • Özel Bölümden Daha Fazlası:Müzeler, galeriler ve müzayede evleri kapılarını her zamankinden daha geniş bir şekilde yeni sanatçılara, yeni kavramlara ve yeni geleneklere açıyor.
Bayan Pucci, David’in tozunu almanın, taştan bu kadar güzelliği işleyebilen bir sanatçı için “büyük duygu” ve hayranlık uyandırdığını söyledi. Michelangelo’nun Papa II.

“Mahkumlarda,” dedi Bayan Pucci, “tekniğini, keskisinin izlerini görebilirsiniz. Onun zihinsel sürecine girersiniz. Taşın içinde hapsolduğuna inandığı figürleri dışarı çıkarmak için mermere nasıl yaklaştığına dair size bir fikir veriyor.”

Yılda altı kez tozunun alınmasına rağmen David, 500. yıl dönümü olan 2004’ten beri derinlemesine temizlenmedi ve bu, kullanılacak en iyi yöntem konusundaki şiddetli bir tartışmanın ortasında yapıldı.

David, sentetik kıllı bir fırça ve heykel için tasarlanmış küçük bir elektrikli süpürge kullanılarak temizlenir. Kredi… The New York Times için Chiara Negrello

David özel muamele görse de, Bayan Pucci’nin günlerinin büyük bir kısmı müzenin tüm koleksiyonunun mükemmel durumda olmasını sağlamakla geçiyor. Tablolarda ve ahşap çerçevelerde eğilme, dökülen boya ve ağaç kurdu belirtileri olup olmadığını kontrol eder.

Galleria’nın yöneticisi Cecilie Hollberg, müze “21. yüzyıla taşımak için” önemli bir yenilemeden geçtiğinde tüm sanat eserlerinin yakın zamanda kontrol edildiğini söyledi. Yenileme, 2020 pandemik kilitlenme ile aynı zamana denk geldi ve müzenin klima, elektrik ve aydınlatma sistemlerinin halkı rahatsız etmeden büyük ölçekli bir revizyonunun gerçekleştirilmesine olanak sağladı. Ayrıca başlangıçta planlandığı gibi işin gece yapılmasından da kaçınıldı.


Bayan Hollberg, yenilemenin müzeye, koleksiyondaki diğer parçaları daha iyi sergileyerek “Davut’a biraz rekabet etme” fırsatı sunduğunu ve bunların genellikle Michelangelo’nun başyapıtından sonra ikinci muzu oynadığını söyledi.

“Müzeye denge sağlamak için her parçanın hakkını vermek istedim” dedi.

Bayan Hollberg, 19. yüzyıl heykeltıraşı Lorenzo Bartolini’nin alçı döküm model koleksiyonunun Eylül ayında açılmasının, Galleria’yı “Floransalılar için yeni bir gurur kaynağı” haline getirdiğini söyledi.

Bayan Pucci, günlerinin çoğunu, tablolar da dahil olmak üzere müzenin tüm koleksiyonunun iyi durumda olmasını sağlamakla geçiriyor. Kredi… The New York Times için Chiara Negrello

Kısa bir yürüyüş mesafesinde, Floransa’nın ünlü Rönesans katedralinin yanından şehrin ana meydanı olan Piazza della Signoria’ya kadar, bu ay restoratörler 1910’da kurulan Davut heykelinin bir kopyasına daha kapsamlı bir temizlik yapıyorlardı.

1501’de Floransa Cumhuriyeti tarafından özgürlüğünün ve özerkliğinin bir sembolü olarak yaptırılan orijinalinin yerine, 19. yüzyılda korunmasıyla ilgili endişeler nedeniyle taşındıktan sonra yapıldı. Galleria, heykeli barındırmak için inşa edildi.

Burada da restoratörler, hamurdan yapılan kompresleri heykelin kollarına, sırtına ve kalçalarına daha iyi yapıştırmak için iskeleyi tırmanıyorlardı.


Toksik olmayan kimyasallara batırılmış kompresler, kirleticileri uzaklaştırmak ve elementlere sürekli maruz kalma nedeniyle mermer üzerinde oluşabilen yosun, yosun ve likenleri öldürmek için kullanılır. Açık havada olan heykel, arka tarafındaki Floransa Belediye Binası Palazzo Vecchio tarafından kısmen korunmasına rağmen, bir miktar rüzgar erozyonuna da maruz kalıyor.

Floransa’nın ana meydanı Piazza della Signoria’da Michaelangelo’nun Davut heykelinin bir kopyası. Kredi… The New York Times için Chiara Negrello
Heykel üzerinde biriken kimyasalları, kirleticileri ve bitki maddelerini temizlemeye yardımcı olmak için kompresler uygulanır. Kredi… The New York Times için Chiara Negrello

Restoratörlerden biri olan Linda Bartolozzi, bu heykel temizlendikten sonra gerekirse rötuşlanacağını ve ardından hava koşullarına karşı dayanıklı olması için koruyucu bir ürünle kaplanacağını söyledi. “Ama iyi durumda,” diye ekledi.

Mart ayında, Bayan Bartolozzi ve ekibi, bir adamın Ukrayna’daki savaşı protesto etmek için Floransa belediye başkanı Dario Nardella’nın Davut kopyasının üzerine örttüğü siyah bir çarşafı ateşe vermesi üzerine acil bir müdahale yapmak zorunda kaldı. Levha malzemesi sentetikti, bu yüzden eridi ve heykelin üzerinde bazı izler bıraktı, dedi.

Floransa’nın dış mekan sanat eserlerinin bakımını denetleyen mimar Giorgio Caselli, şehrin heykellerine verilen hasarın 1 numaralı sebebinin vandalizm olduğunu söyledi.

“İnsanlar, vandallar, muhtemelen Floransa gibi bir şehrin kültürel mirası için en büyük sorun” dedi. “Çok yüksek bir kabalık seviyesi var.”

Bay Caselli, palazzolardaki neredeyse her gün grafiti etiketlerine, çeşmeleri kişisel banyo olarak kullanan turistlere ve bir maç için kasabadaki asi futbol taraftarlarına işaret etti. “Bunlar şu andaki en agresif saldırılar” dedi.

Belediye anıtlarının bakımının programlanmış bir programa göre yapıldığını söyleyen yetkili, saldırıya rağmen David kopyası için programın yolunda olduğunu da sözlerine ekledi. Doğal olarak, düzenli toz alma bu programda yok, dedi.


“Yağmur ondan deva alır,” dedi.

Davut’un tozu iki ayda bir yapılır. Kredi… The New York Times için Chiara Negrello
 
Üst