Mainz, Freiburg'da beraberlikle düşme hattından ayrıldı

merabeyin

New member
FSV Mainz 05, SC Freiburg ile oynanan beraberlik sayesinde Bundesliga'da küme düşmeme noktasına yükseldi. Breisgau'daki 1:1 (1:1) beraberlikte Rheinhessen, Pazar akşamı moral gösterdi ve Michael Gregoritsch (6.) ile erken bir farktan sonra en az bir puan için mücadele etti. Jonathan Burkardt bunu 40. dakikada 34.300 seyirci önünde attığı golle garantiledi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Teknik direktör Bo Henriksen'in takımı, 1 Nisan 2023'ten bu yana ilk deplasman galibiyetini hâlâ beklemek zorunda. Mainz takımı, 27 puanla aynı puana sahip VfL Bochum'u geride bırakarak daha iyi bir gol atarak sıralamada 15. sıraya yerleşti. Bu fark sonuçta ligde kalmak için yeterli olacaktır.

Spor kulübü üst üste üçüncü kez Avrupa Kupası'na katılma hayalini sürdürüyor. Freiburg'un 30 maç gününün ardından yedinci sırada yer alması, onlara Konferans Ligi play-off'larında yer alma hakkını verecek – yeni Alman şampiyonu Bayer Leverkusen'in Mayıs ayı sonunda 1. FC Kaiserslautern'e karşı DFB Kupası finalini de kazanacağını varsayarsak.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Freiburg'un umutları, Ritsu Doan'ın ortasından kafa vuruşuyla gol atan Gregoritsch tarafından alevlendi. Ancak evdeki sıkıntıların sona ermesi hâlâ uzun zaman alıyor. Freiburg evinde oynadığı altı lig maçında galibiyet alamadı. Konuk antrenör Henriksen de olumsuz bir serinin sonunu hedefliyordu. “Uzun zamandır deplasmanda kazanamadık. Ancak bir noktada her seri bozulur,” demişti Danimarkalı önceden.

Streich ve Henriksen sözlü kavgaya tutuştu


Ancak bu proje ilk aşamalarında zaten tehlikedeydi. Gregoritsch'in gerçekleştirdiği ilk başarılı atak ve yarım saat sonra Robin Zentner'in engellediği karşı atak, 120. yılını kutlamak için özel bir forma giyen Freiburg'un devre arasında yaptığı tek tehlikeli hücum hamlesiydi.

Bu arada kenarda çok daha duygusal bir düello yaşandı. Christian Streich ve Henriksen defalarca yüksek sesle tartıştılar. Freiburg'un koçu, açıkça duyulabilir bir şekilde mevkidaşını birkaç kez onu kışkırtmakla suçladı. Yardımcı hakem Florian Badstübner arabuluculuk yapmak için birkaç kez müdahale etmek zorunda kaldı.

Streich, oyuncularından “%100 varlık” göstermelerini talep etmişti. Ancak himaye ettiği kişiler çoğunlukla onların peşinden koştu ve saldırgan konuklara karşı giderek artan bir baskı altına girdi. Ekolayzır sadece bir zaman meselesi gibi görünüyordu. Ve aradan kısa bir süre önce sıra gelmişti: Burkardt hak ettiği 1-1'lik golü attı.

Nihai saldırı yok


Yeniden başlatmadan on dakika sonra Streich tepki gösterdi ve diğerlerinin yanı sıra yaratıcı oyuncu Merlin Röhl'ü de oyuna dahil etti. 21 yaşındaki oyuncu rahatladı. Ancak Gregoritsch, Röhl'ün pasından sonra (58') çok isabetsiz bir şekilde nişan aldı. Ev sahibi takım artık yarı sahadan defalarca serbest vuruş kazandı. Ancak ikinci golü de üretemediler. En yakın şey Lukas Kübler'in (63') kafa vuruşundan sonra geldi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Mainz, ilk yarının aksine artık ev sahibi takımı zor durumda bırakamadı. İşler tehlikeli hale geldiğinde Freiburg her zaman bir adım öndeydi.
 
Üst