Lando Norris kariyerinin ilk GP'sini Miami'de kazandı

merabeyin

New member
Miami'de Formula 1 sürprizi: McLaren'ın genç yıldızı Lando Norris, dünya şampiyonu Max Verstappen'i kandırarak kariyerinde ilk kez Grand Prix kazandı. İngiliz pilot, Pazar günü Florida'nın sıcağında güvenlik aracı etabının avantajından yararlandı, yarışın yarısında liderliği ele geçirdi ve bitişe kadar da liderliği bırakmadı. Norris, 110. Grand Prix'sinde Red Bull'un uzun süredir galibi Verstappen'i ikinci sıraya düşürürken, Ferrari ile Charles Leclerc üçüncü oldu.


Devamını oku sonra Reklamcılık


Devamını oku sonra Reklamcılık


Sezonun altıncı yarışında, daha önce Avustralya'da emekli olduğunda yarışı birinci bitiremeyen Verstappen'in dışında ikinci kez bir kazanan daha vardı. Ferrari pilotu Carlos Sainz Melbourne'da kazandı ve bu kez Norris zirvede beklenen değişikliği sağladı. Ancak genel sıralamada üçlü şampiyon Verstappen, takım arkadaşı Sergio Pérez'in önünde kendinden emin bir şekilde liderliğini sürdürüyor. Nico Hülkenberg on birinci sırada puanları kaçırdı.

Önceki yıllarda olduğu gibi Miami, ünlülerin yoğun olduğu, parlak renkli bir gösteri olarak kendini gösterdi. Yakınlarda Mar-a-Lago mülkü bulunan eski ABD Başkanı Donald Trump bile Hard Rock Stadyumu'ndaki padokta boy gösterdi. FIFA Başkanı Gianni Infantino, eski futbol yıldızı Zinedine Zidane, pop idolü Ed Sheeran ve futbolcu Travis Kelce de taraftarların dikkatini çekti. Buna uygun olarak organizatörler, Florida metropolünde düzenlenen yarışın üçüncüsüne rekor sayıda seyirci geldiğini bildirdi.


Devamını oku sonra Reklamcılık


Devamını oku sonra Reklamcılık


Her yıl kazanan Verstappen ilk iki konuk oyuncuyu kazandı. Ve Hollandalı ilk başta buna devam etti. Cumartesi günü, şirket arabasının kötü yol tutuşundan şikayet etmesine rağmen, yılın ikinci sprint yarışında da zafer elde etti. Birkaç saat sonra Verstappen de ana yarışta pole pozisyonunu aldı.



Miami'deki yarışın galibi Lando Norris oldu.


Miami'deki yarışın galibi Lando Norris oldu.

Kaynak: IMAGO/Action Plus


En iyi başlangıç pozisyonundan itibaren savunan şampiyon, statüsüne uygun olarak hemen liderliği ele geçirdi. Onun yanında Leclerc de kötü bir performans sergiledi. Arkasında, Pérez kendini beğenmiş bir şekilde ilk viraja doğru koştu ve neredeyse bir kazaya neden oluyordu. Meksikalı pilot, takım arkadaşı Verstappen'in arkasını çok az farkla kaçırdı. İki Ferrari pilotu Leclerc ve Sainz da çarpışma olmadığı için şanslıydı. Verstappen daha sonra hızla bir yastık oluşturmayı ve yarışı kontrol etmeyi başardı. İlk takipçisi kısa süre sonra Avustralyalı Oscar Piastri oldu. 23 yaşındaki oyuncu startın avantajını kullanarak altıncı sıradan üçüncü sıraya yükseldi. Kısa sürede Leclerc'i geride bıraktı ve ikinci oldu.

Haas'ın tecrübeli Hülkenberg'i de ilk etapta iyi bir performans sergiledi, hatta ilk birkaç turda rekor dünya şampiyonu Lewis Hamilton'ı geride bırakarak yedinci sırayı aldı. Ancak daha sonra yarışta şansı tükendi ve puansız kaldı. Miami yolculuğundan önce 36 yaşındaki pilot, Formula 1'deki uzun vadeli geleceğini güvence altına almış ve Audi ile bir sözleşme imzalamıştı. Gelecek yıl Audi ortağı Sauber adına yarışacak ve 2026'dan itibaren, birinci sınıfa giren Ingolstadt'lı otomobil üreticisinin fabrika sürücüsü olacak.

Güvenlik aracı heyecan getiriyor


On iki turun ardından pit ekiplerinin çalışmaları başladı, ilk lastik değişiklikleri sahada kafa karışıklığına neden oldu. Lider Verstappen'in kendisi de heyecanı artırdı. Bir sürüş hatasından sonra pistin kenarındaki bariyeri kaldırdı ve radyoya bağırdı: “Ön kanadımı kontrol edin.” Ancak hasar muhtemelen sınırlıydı. Sanal bir güvenlik aracı, temizlik çalışması için sahayı kısa süreliğine yavaşlattı, Verstappen bir süre sonra yeni lastik silindirlere kavuştu ve hala zafer yolunda gibi görünüyordu.


Devamını oku sonra Reklamcılık


Devamını oku sonra Reklamcılık


Ancak daha sonra Haas'ta Kevin Magnussen ile Williams pilotu Logan Sargeant arasında yaşanan kaza yeni bir gerilime yol açtı. Bu sefer gerçek güvenlik aracı devreye girdi. McLaren pilotu Norris, pit stopunu geciktirdiği için bundan faydalandı. Saha yavaşladığı için 24 yaşındaki sürücü garajda daha az zaman kaybetti ve artık Verstappen'e liderlik ediyordu.

Yeniden startta Norris akıllıca birinciliği korudu ve ardından dünya şampiyonunu uzak tutmayı başardı. Sainz ve Piastri arasındaki zorlu düello, McLaren sürücüsünü tüm şanslardan mahrum etti. Sainz dördüncü sırada finişe doğru ilerlerken, Piastri hasarlı bir araçla pit yapmak zorunda kaldı ve çok geride kaldı. Ancak istikrarlı rakibi Norris artık ön tarafta tehlikede değildi ve kazandığı zaferle McLaren'ı sevinç çılgınlığına sürükledi.
 
Üst