“Kendime iğne yapmazsam hayatım tehlikede olacak”

merabeyin

New member
Paris. Alexander Zverev, Fransa Açık’ta diyabetine tek tip bir yaklaşım çağrısında bulundu. ATP turundaki normal turnuvalarda, tenis olimpiyat şampiyonu taraf değiştirirken insülin şırıngasını yedek kulübesine koyar, Paris’teki toprak kort klasiğinde kortu terk etmesi gerekir.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


“En son bana bunun tuvalet molası sayıldığı söylenmişti. Ben de dedim ki: Beyler, belki 4-5 kez sahayı terk etmek zorunda kalacağım.” Eurosport’ta Pazartesi gecesi Bulgar Grigor Dimitrov basın toplantısında şöyle devam etti: “Sadece iki banyo molam var. Bu, hayatım için gerekli olan belirli bir şeyi yapmama izin verilmediği anlamına geliyor.”

Hakemlerle tekrar tekrar tartışmalar


Sorumlular ona, sahada doping yapıyormuş gibi kendini enjekte ederse, “tuhaf bir şey” yapıyormuş gibi göründüğünü söylediler. Zverev, “Evet, çok ama çok akıllı değilsin. Üç buçuk yaşımdan beri şeker hastasıyım. Kendime iğne yapmazsam ölümcül tehlikedeyim” diye vurguladı Zverev.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Turnuvanın bir noktasında, bir hakem hastalığından habersizdi ve bir doktor çağırması gerektiğini söyledi. Bu maçta ikinci setin ardından yine hakemle bu konu hakkında tartışmalar yaşandı. “Hakem’e dedim ki: Benden ne istediğine karar ver ama beni ileri geri gönderme. Ne yapmam gerektiğine dair net bir yapı olmalı. Yani bir ileri geri ve hayır ne yapmam gerektiğini biliyor.”

Zverev, uzun süredir devam eden diyabet hastalığını 2022’de kamuoyuna açıkladı


Ağustos 2022’de Zverev, uzun süredir devam eden şeker hastalığını kamuoyuna açıkladı. Hamburg’da doğdu, çocukken tip 1 diyabet teşhisi kondu. Neredeyse bir yıl önce “Alexander Zverev Vakfı – Aufschlag gegen Diabetes” vakfının kuruluşunu da duyurdu.

Diyabet metabolik bir hastalıktır, bu da vücudun neredeyse hiç insülin üretemeyeceği veya artık üretemeyeceği anlamına gelir. Tip 1, Zverev’de olduğu gibi henüz tedavi edilmedi, bu nedenle etkilenenler hayatlarının geri kalanında insülin enjekte etmek zorunda.

Haberler
 
Üst