İrlanda Polisi Postanedeki Gizemli Ölümü Soruşturuyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
DUBLIN — İrlanda polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir adamın yerel postanesinde ölü bulunduğu bir olayı araştırdıklarını söyledi. Görgü tanıkları İrlanda medyasına yaşlı adamın onun adına emekli maaşını almaya çalışan iki adam tarafından getirildiğini söyledi.

Görgü tanıkları, adamın Dublin’in güneybatısındaki Carlow kasabasında iki genç adam tarafından bir markete ve postaneye sürüklendiğini gördüklerini söylediler.

Carlow belediye başkanı Ken Murnane, ölen kişinin emekli bir ressam olan 66 yaşındaki Peader Doyle olduğunu belirterek, kasabanın şokta olduğunu söyledi. Polisin faul yapma ihtimalini dışladığını söyledi.

Tanıkların İrlanda medyasında geniş çapta yer alan yorumlarda yaptığı açıklamada, iki adamdan birinin daha önce Bay Doyle olmadan evde hasta olduğunu söyleyerek emekli maaşını tahsil etmeye çalıştığını, ancak kendisine paranın yalnızca adı belirtilen hak sahibine ödenebileceğinin söylendiğini söylediler. Irish Times, adamın daha sonra başka bir adamla döndüğünü ve Bay Doyle’un aralarına destek verdiğini bildirdi.


Diğer müşterilerin personele Bay Doyle’da bir sorun olduğunu söylemesi üzerine olay yerine polis ve ambulans çağrıldı. Polisten yapılan açıklamada, şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Bununla birlikte, Cuma sabahı postaneye geldiğinde Bay Doyle’un zaten ölü mü yoksa ölmekte mi olduğu veya yanındaki iki adamın ona yardım etmeye mi yoksa ondan yararlanmaya mı çalıştığı belli değildi. Her iki şahıs da polis tarafından sorgulanarak serbest bırakıldı.

Polis yaptığı açıklamada, “Carlow bölgesindeki bir iş yerinde bir erkek cesedinin bulunmasını” araştırdıklarını ve otopsi yapıldığını söyledi. Açıklamada, otopsi sonuçlarının “operasyonel nedenlerle” açıklanamayacağı belirtildi.

Açıklamada olayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi ve yalnızca soruşturmanın odak noktasının “erkeğin yakın zamanda ölümüyle bağlantılı olarak iş yerlerinde meydana gelen yan olaylar olduğu belirtildi. ”

Carlow belediye başkanı Bay Murnane, yerel halkın yalnız yaşayan, tanınmış ve sevilen Bay Doyle’un ölümünün koşulları karşısında şok olduğunu söyledi.

“Yıkıldılar” dedi. “Böylesini bir Hitchcock filminde göremezsiniz. İnanç besliyor. “Eğer vücudu sahtekarlık yapmak için kullanılmışsa, polisin bu adamın adalete kavuşmasını sağlayacağına inancım tamdır. ”


Bay Doyle’u postaneye getiren adamlara karşı suç duyurusunda bulunmak için, savcıların merhumun zaten öldüğünü ve ona eşlik eden adamların bundan haberdar olduğunu kanıtlaması gerekecekti. Olası suçlamalar arasında dolandırıcılık girişimi ve bir ölümün bildirilmemesi sayılabilir.

Polis şimdi Bay Doyle’un evi ile postane arasındaki 500 metrelik yürüyüşü yakalayan yakın devre TV görüntülerini arıyor.

İrlanda’da devlet emekli maaşı oranları yaşa ve sosyal yardım primlerine bağlı olarak değişebilir, ancak hükümet web sitesine göre temel oran 253 Euro’dur. Haftada 30 veya yaklaşık 285 dolar.
 
Üst