Gerçek değişime ulaşmak zor

merabeyin

New member
Sporcular gücün kötüye kullanıldığını bildirdi


“Korku, utanç, pişmanlık”: Sporda cinselleştirme neden sorun olmaya devam ediyor?







Özellikle jimnastik gibi estetik sporlarda kadınlar cinselleşme mücadelesi vermek zorunda kalıyor. Eski jimnastikçi Kim Bui (burada, Münih’teki 2022 Avrupa Şampiyonası’nda) şimdi açıkça bundan bahsediyor.

© Kaynak: resim ittifakı / foto2press


Büyük yarışmalar, madalyalar ve rekorlar dışında rekabetçi sporun dezavantajları da vardır. RND röportajında, eski jimnastikçi Kim Bui, gücün kötüye kullanılması ve sporunun cinselleştirilmesi ile nasıl başa çıktığını acımasızca bildirdi. İfadelerinin analizi, bazen gerçek değişimi daha da zorlaştıran yapıların olduğunu gösteriyor.



sebastian harst







Eski jimnastikçi ve üç kez Olimpiyat katılımcısı olan Kim Bui, Almanya yazı işleri ağıyla (RND) yaptığı bir röportajda, sporundaki giyim düzenlemelerini “çok önemsiz” olarak tanımlıyor. Alman Jimnastik Federasyonu’nun (DTB) henüz Ocak ayında güncellenen “Kadın Popüler Sporları Yönergesi”nde, bu özellikler en iyi resmi Almanca dilinde ayrıntılı olarak listelenmiştir.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Son değişiklik: “Dar pantolon tek parça streç giysi üzerine veya altına giyilebilir herhangi bir uzunluk Ve Renk (ayrıca ten rengi).” Takım yarışmalarında, tüm takım üyelerinin artık sadece geçit töreni ve ödül töreni için tek tip giyinmesi gerekiyor. Aletin kendisinde, tek parça streç giysi üzerine, bacak kesimi “kasıktan (maksimum) geçmemeli” ve “çizgisi kalçanın yaklaşık iki santimetre altından geçmelidir” pantolon giyip giymemek cimnastikçilerin kendilerine kalmıştır. Daha önce kural şuydu: “herkes aynı takım elbiseli ve pantolonlu veya pantolonsuz herkes”.

Plaj hentbolu oyuncuları için aşırı kıyafet cezası


Son yıllarda, kendi kaderini tayin edememe ve cinselleştirme suçlaması sadece kadın jimnastiğinde gündeme gelmedi. Norveç plaj hentbol takımının davası 2021’de infiale yol açtı. Oyuncular Avrupa Şampiyonası’nda öngörülen bikini altı yerine biraz daha uzun bikini altıyla yarıştı. Şemsiye örgüt, “uygunsuz kıyafet” nedeniyle 1.500 avro para cezası verdi. Plaj voleybolunda 2012’den beri çok kısa pantolonlar zorunlu değil.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Onunla kendimi her zaman küçük jimnastikçi olarak gördüm ve asla gerçekten yetişkin, değerli biri olarak görmedim. Onunla eşit olarak iletişim kuramadım.
Kim Bui,

eski koçu hakkında


Kadın sporcular ayrıca, genellikle antrenörler veya diğer yetkililerle sorunlu bağımlılık ilişkileri içinde olduklarından, giyim düzenlemeleri dışında da savunmasız kalırlar. Bui, RND’ye uzun süredir antrenörüyle olan ilişkisi hakkında “Kendimi her zaman onun yanında küçük jimnastikçi olarak gördüm ve asla gerçekten yetişkin, değerli bir insan olarak görmedim. Onunla göz hizasında iletişim kuramadım,” dedi.


Eski jimnastikçi Kim Bui kitabında bildiriyor 45 saniye ayrıca kariyerinin karanlık anları hakkında.

Eski jimnastikçi Kim Bui kitabında bildiriyor 45 saniye ayrıca kariyerinin karanlık anları hakkında.

Eski jimnastikçi Kim Bui: “Bana nasıl davranıldığı iyi değildi”


Üç Olimpiyat Oyunu, dokuz Dünya Şampiyonası, on iki Avrupa Şampiyonası: Kim Bui, 20 yılı aşkın bir süredir dünya standartlarında bir performans sergiliyor. 34 yaşındaki oyuncu geçen Ağustos ayında kariyerine son verdi ve şimdi “45 Saniye” adlı kitabında kariyerindeki karanlık anları şaşırtıcı bir açıklıkla anlatıyor.


34 yaşındaki sporcunun neden bu kadar az sporcunun gücünü kötüye kullandığını açıklayan bir açıklaması var: “Kendin için korku, utanç, pişmanlık. Kendinizi savunmasız hale getiriyorsunuz. Ve sporda savunmasızlık, zayıflık olarak görülen bir şeydir. Rekabetçi sporlarda ideal olarak zayıflık değil, güç göstermelisiniz.”

Cinsel istismar: Mağdurlar sessizliklerini giderek daha sık bozuyor


Ve bu nedenle, en ciddi cinsel istismar vakaları bile bazen uzun süre tespit edilememektedir. Bazı Olimpiyat şampiyonları da dahil olmak üzere 250’den fazla kız ve kadını onlarca yıl boyunca uzun bir hapis cezasına çarptırılmadan önce taciz eden eski ABD Olimpiyat takımı doktoru Larry Nassar’ın davası dünya çapında şaşkınlığa neden oldu. Almanya’da, o zamanki açık su yüzme milli antrenörü Stefan Lurz, reşit olmayan bir yüzücüye cinsel eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle geçen yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı ve üç yıl ertelendi.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


“Der Spiegel” haber dergisi daha önce tanıkların ifadelerine atıfta bulunarak “yıllardır” buna karşılık gelen saldırılar olduğunu bildirmişti. 2022’de su atlama sporcusu ve Olimpiyat madalyalı Jan Hempel, ARD belgeseli “Abusbt – Alman Yüzmede Cinselleştirilmiş Şiddet”te eski koçunun onlarca yıldır maruz kaldığı taciz hakkında konuştu.

Ama en azından büyük sessizlik artık en azından kısmen bozuldu, Kim Bui gibi sporcular daha özgüvenli: “İnsanlar, güzel jimnastiğin onu özellikle havalı bulduğunuz veya erkeklerin onu çok bulduğu anlamına gelmediğini anlamalı. düşündürücü,” dedi Buis’in eski meslektaşı Elisabeth Seitz 2021 SWR. İnternette defalarca “hiç sevmediğim, tam olarak kasıklarımın fotoğrafı çekildiği için” fotoğraflarını buldu.

Alman cimnastikçilerin iki yıl önce mayoyu andıran geleneksel takımlar yerine uzun takımlar yani unitards denen ilk millet olmalarının sebeplerinden biri de budur. Baş antrenör Ulla Koch, sporcularından birinin normal kıyafeti içinde kendini çıplak hissettiğini açıklamasının ardından bu fikri öne sürdü.


Almanya'dan Sarah Voss, Pauline Schäfer, Elisabeth Seitz ve Kim Bui, 2021 Olimpiyat Oyunları ön elemelerinin ardından bir araya geldi.  Takım elbiseleriyle örnek oldular.

Almanya'dan Sarah Voss, Pauline Schäfer, Elisabeth Seitz ve Kim Bui, 2021 Olimpiyat Oyunları ön elemelerinin ardından bir araya geldi.  Takım elbiseleriyle örnek oldular.


Almanya’dan Sarah Voss, Pauline Schäfer, Elisabeth Seitz ve Kim Bui, 2021 Olimpiyat Oyunları ön elemelerinin ardından bir araya geldi. Takım elbiseleriyle örnek oldular.

© Kaynak: resim ittifakı/dpa


Bui ayrıca RND röportajında şunları belirtiyor: “Kasetin renginin neden kadınlar için sadece ten rengi, erkekler için de beyaz veya siyah olabileceğini merak ediyorum.” Bu noktada, kurallar dizisindeki ifadeleri karşılaştırmakta fayda var. Çünkü: Kadınlar için bandajlar bej veya ten rengi “olmalıdır”. Ten rengi bandajlar sadece erkekler için “tavsiye edilir”. Norveçli kadın plaj hentbolu oyuncuları söz konusu olduğunda, erkekler için spesifikasyonlarla bir karşılaştırma, kelimenin tam anlamıyla oldukça aydınlatıcıdır. Pantolonlarının dizlerinin “en az on santimetre” üzerinde bitmesi gerekirken, kadınların bikini altlarının yan genişliğinin “en fazla on santimetre” olması gerekiyordu.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Büyük baskı, kural değişikliklerine yol açar – ancak yalnızca sınırlı bir ölçüde


Yönetmelikler, yoğun kamuoyu baskısından sonra şimdi değiştirildi. Kadın pantolonları artık daha uzun olabilir, ancak erkeklerin gereksinimlerinin aksine dar kalmalıdır. Ve erkeklerin normal bir atlet giymesine izin verilir, kadınlar için “vücuda uygun” olması gerekir.

Bazı sporlarda şeytan hala ayrıntılarda gizlidir. Ve eski jimnastikçi Bui’nin RND röportajında belirttiği gibi, bazı yeni olasılıklar da gözden kaçıyor: “İlginç bir şekilde, bugüne kadar dünyada uzun bacaklı takımlarla jimnastik yapan başka bir takım yok, ancak birçoğu güzeller ve kesimler sordular.”
 
Üst