Fransa'nın süperstarı şimdiye kadar eski halinin sadece gölgesi oldu

merabeyin

New member
Real Madrid'e geçiş ona bir ivme kazandırmış olmalı. 3 Haziran'da, Avrupa Şampiyonası'nın başlamasından on bir gün önce, Kylian Mbappé, İspanyol Şampiyonlar Ligi şampiyonuyla 2029'a kadar bir sözleşme imzaladı ve böylece Paris Saint-Germain'e tamamen sırtını döndü. Hemen ardından, Fransız süperstar Instagram'da Real eşofmanıyla çocukken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. “Bakın, gelecekte hayalimdeki kulüpte oynuyorum.” sloganına sadık kaldı.

Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Mbappé, bavulunda bu güzel haberle sonunda Fransa milli takımıyla Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na gitti. Açık hedefi: favori rolünü yerine getirmek, şampiyonluğu kazanmak ve kendisi de belirleyici bir katkı sağlamak. Fransa'nın artık yarı finalde olması ve Salı akşamı (21:00) orada oynayacak olması ZDF Ve MagentaTV) İspanya ile buluştuğunda, her şeyin plana göre gittiği görülüyor. Ancak bu yalnızca kısmen doğru.

Çünkü gerçek şu ki Équipe Tricolore tüm turnuva boyunca açık oyundan gol atamadı. Şimdiye kadar sadece iki kendi kalesine gol ve bir penaltı golü attılar Mbappé. Fransa'nın bu sayıyla Avrupa'nın en iyi dört takımından biri olmasının temel nedeni, sadece bir gol yemiş olan güçlü defans. Yıldızlarla dolu hücum ise pek inandırıcı değil. Mbappé de eski halinin gölgesi. Almanya'da hızıyla herkesi geride bırakan, rakiplerini sersemleten ve kale önünde buz gibi soğukkanlı kalan adamdan eser yok.

Bunun bir nedeni de şüphesiz Avusturya'ya karşı ilk grup maçında (1:0) kırılan burnudur. O zamandan beri piyasa değeri transfermarkt.com 180 milyon avroya mal olduğu tahmin edilen, yüzünde özel bir maske bulunan bir oyuncu. “Onunla oynamak korkunç. Nefret ediyorum, gerçekten çok sinir bozucu,” dedi Belçika'ya karşı oynanan 16. tur maçından önce (1:0). Aslında, Mbappé'nin maçlar sırasında maskesini ayarlamaya devam ettiği ve özellikle kafa vuruşlarından kaçındığı dikkat çekici. Kısıtlı ve tam olarak odaklanamamış görünüyor.

Mbappé: “Çok yorgundum”

Burun koruyucusunun futbol becerileri üzerinde aslında hiçbir etkisi olmamalı. Ancak top ayağındayken bile, süperstar yeteneklerini sahaya taşıyamıyor. Top sürerken sürekli takılıyor. Şutları tekrar tekrar engelleniyor veya kaleyi geçiyor. Les Bleus'un 120 golsüz dakikanın ardından penaltılarla kazandığı Portekiz'e karşı çeyrek finalde, Mbappé uzatmaların ikinci yarısında kendisinin değiştirilmesine bile izin verdi. Bu asla gerçekleşmez.

25 yaşındaki oyuncuyu gerçekten etkileyen tek şey maske mi? “Normal sürenin sonunda teknik direktörle konuşmuştum. Tekrar deneyeceğimi söylemiştim. Mola sırasında artık iyi hissetmediğimi söyledim. Çok yorgundum,” diye açıkladı Mbappé değişikliğini. Form da açıkça bir rol oynuyor. Bu, Mbappé'nin sırt sorunları yaşadığını bildiren teknik direktör Didier Deschamps'ın açıklamalarıyla da destekleniyor. Geleceğin Madrid oyuncusu Avrupa Şampiyonası'ndan önce bile bunlarla mücadele ediyordu.

Ve sonra memleketindeki siyasi durum var. Mbappé parlamento seçimleri vesilesiyle birkaç siyasi açıklama yaptı ve insanları sağa karşı oy kullanmaya çağırdı. Sağcı milliyetçi Rassemblement National (RN) başkanı Marine Le Pen'in Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimleri öncesinde Mbappé'nin açıklamalarına yönelik açık eleştirileri, korkulan sağa kayma gerçekleşmese bile daha fazla gözün onun üzerinde olmasını sağladı. Fransa'nın süperstarı yarı finallerden önce sadece özel maskesi ve sırtıyla uğraşmak zorunda değil – aynı zamanda siyasi tartışmada da merkezi bir rol oynuyor.

Mbappé, RN'nin seçim yenilgisinden memnun olsa da, turnuvanın şimdiye kadarki en iyi takımı olan Almanya'nın fatihi İspanya'ya karşı hazırlıkları daha da zorlaştı. Bu, hücum oyuncusundan bir performans patlaması umutlarını mutlaka artırmıyor. Ve Real Madrid, Avrupa Şampiyonası'nda kesinlikle daha iyi bir Mbappé umuyordu. Sonuçta, medya raporlarına göre, finalden iki gün sonra 80.000 taraftarın önünde ona mükemmel bir gösteri sunmak istiyorlar. Olumsuz basın önceden istenemez. Ancak tüm sorunlara rağmen, bir şey unutulmamalı: Mbappé'nin Fransa ile oynayacağı en azından bir Avrupa Şampiyonası maçı daha var. Ve eğer tüm bunlardan kurtulabileceğine güvenilebilecek biri varsa, o da odur.