Bitci Erkekler Türkiye Kupası’nda eşleşmeler muhakkak oldu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bitci Erkekler Türkiye Kupası eşleşmeleri belirli oldu.

Sinan Fazilet Spor Salonu’nda gerçekleşen kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri ve kulüplerin temsilcileri katıldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Muhteşem Ligi’ni birinci 8 sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Anadolu Efes, Frutti Extra Bursaspor, Pınar Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve Galatasaray Nef, Bitci Türkiye Kupası’nda uğraş etmeye hak kazandı.

ÖMER ONAN: “LİGDEKİ ÇEKİŞMENİN TÜRKİYE KUPASI’NDA DA DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Lider Vekili Ömer Onan, Türkiye Sigorta Basketbol Harika Ligi’nin geçtiğimiz dönemlere bakılırsa hayli çekişmeli geçtiğini tabir etti.

gorevde oldukları müddette birinci defa bu biçimde bir dönem yaşadıklarını belirten Ömer Onan, “Bu dönem 68 müsabaka 8 ya da daha az farkla tamamlandı, 6 uğraş de uzatmaya gitti. Bu durum da ligin ne kadar çekişmeli olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Sonuncu kadro ile ligde 6. sırada bulunan takım içinde sırf 4 galibiyet bulunduğunu söyleyen Ömer Onan, ligin fazlaca çekişmeli olduğunu ve bu durumun da kendilerini sevindirdiğini tabir ederek kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Özellikle kulüplerimizle birlikte mali kritere başladığımızda zorluklar çektik fakat kulüplerimiz de biz de bu sonucun ardında durduk. Artık herkes bütçe yaparken ince eleyip sık dokuyor ve gerçek kararlar alıyor. Benim de oynadığımız vakit içinderda ekiplerimiz oyuncuları alıyordu ve 2 ay daha sonra ödeme kuvvetlikleri başlıyordu. Oyuncular gidiyordu ve grupların gücü eksiliyordu. Artık her ekibin genel menajeri, gelecek sene grubuna katacağı oyuncuları takip ediyor ve hakikat modülleri ekibe yerleştiriyorlar. Bu da sevindirici bir durum. Bu sene yaşanan bu çekişmeli sürecin, Türkiye Kupası’nda da devam edeceğini düşünüyorum ve tüm ekiplere muvaffakiyetler diliyorum”

ÖZGÜN ÖNVER: “KONYA’NIN BU TERTİBE RENK KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Bitci Türkiye Kupası’nın formatı hakkında bilgi veren TBF Erkek Ligleri Yöneticisi Özgün Önver de, dönemi birinci 8 sırada tamamlayan ekiplerin 14-15 Şubat tarihlerinde tek maç üzerinden karşılaşacaklarını söylemiş oldu.

Önver, 17-19 Şubat’ta Konya’nın konut sahipliğinde Dörtlü Final oynanacağını belirterek şöyleki konuştu:

“Sporun başşehri seçilen Konya’ya bu tertibin renk katacağını düşünüyorum. Tek maç üzerinden oynanacak Dörtlü Final’in epeyce çekişmeli geçeceğini düşünüyorum. Ligi birinci 8 sırada bitirerek Bitci Türkiye Kupası’nda uğraş etmeye hak kazanan ekiplerimize muvaffakiyetler diliyorum.”

14-15 Şubat tarihlerinde tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarında, hangi takımın mesken sahibi olacağı da çekilen kurayla aşikâr oldu.

Bitci Türkiye Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

Frutti Extra Bursaspor-Fenerbahçe Beko

Galatasaray Nef-Türk Telekom

Pınar Karşıyaka-Darüşşafaka

Bahçeşehir Koleji-Anadolu Efes

Çeyrek finalde Frutti Extra Bursaspor-Fenerbahçe Beko eşleşmesinin kazananı, Dörtlü Final’de Bahçeşehir Koleji-Anadolu Efes eşleşmesinin galibiyle final uğraşı verecek. Galatasaray Nef-Türk Telekom eşleşmesinin kazananı da Dörtlü Final’de Pınar Karşıyaka-Darüşşafaka gayretini kazanan takımla karşılaşacak.