Bach, Bucha’ya seyahat edecekti.

merabeyin

New member
Rus sporcuların geri kabulüne ilişkin tartışma


Wladimir Klitschko, IOC patronunu eleştiriyor: Bach, Butscha’ya gitmeli







Wladimir Klitschko, eski dünya boks şampiyonu.

© Kaynak: Kay Nietfeld/dpa


Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Rus sporcuların uluslararası sahneye dönüşüne yönelik gidişatı Ukraynalıları çileden çıkarıyor. Eski boksör Wladimir Klitschko, Thomas Bach yönetimindeki çatı örgütün politikasına bir kez daha saldırıyor.








Berlin. Rus sporcuların yeniden kabul edilmesiyle ilgili tartışmada eski dünya boks şampiyonu Wladimir Klitschko, IOC patronu Thomas Bach’tan Ukrayna’daki savaşın yeniden fotoğrafını çekmesini istedi. “Bay Bach, Bucha’ya gitmeli. Klitschko, “Frankfurter Allgemeine Sunday gazetesine” verdiği röportajda, Moskova’dan gelen propagandayı sahadaki gerçekle karşılaştırmasının zamanı geldi” dedi.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Rus birliklerinin çekilmesinden sonra, Kiev’in Bucha banliyösünde yüzlerce sivil ceset bulundu – bazıları sokak ortasında, işkence izleri ve elleri arkadan bağlı. Klitschko, “Sonuçları tehlikede olan resimler bunlar” diye uyardı.

“Sporun savaşla çok ilgisi var”


46 yaşındaki Ukraynalı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Rusya ve Belarus’tan sporcuların uluslararası spor sahnesine dönmesinin önünü açma planlarını bir kez daha sert bir şekilde eleştirdi. IOC’nin iradesine göre, sporcular tarafsız bir bayrak altında başlamalı, Olimpiyat tüzüğüne açık bir taahhütte bulunmalı ve Ukrayna’daki savaşı aktif olarak desteklememelidir.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Klitschko, “Aldanmayalım. Yine, savaşa karşı konuşan hiçbir sporcu görmedim, özellikle de mevcut sporcular,” dedi. Geçen yaz Kiev’e yaptığı ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile görüşen IOC Başkanı Bach, Olimpiyat değerlerinden çok Rusya’nın çıkarlarını temsil ediyor. “Özgür dünyaya defalarca ‘Ama sporcuların bununla ne ilgisi var?’ denilmiş olamaz. Her şey birbiriyle bağlantılı. Sporun savaşla çok ilgisi var” dedi Klitschko.

Rusya’nın 2014’te Karadeniz’deki Kırım yarımadasını ilhak etmesinden sonra bile hiçbir sonuç çıkmadı. “Rusya için bir sonuç yoksa Rusya dinlenmeyecek. Bu yüzden eğerler ve amalar yoktur. Tarafsızlık diye bir şey yoktur,” diye uyardı Klitschko.

Haberler
 
Üst