Avrupa'nın en iyi liglerindeki durum

merabeyin

New member
Bundesliga'da şampiyonluk yarışı belli oldu. Bayer Leverkusen, 29. maç gününde Werder Bremen'i 5-0 yenerek şampiyonluğu garantiledi. Antrenör Xabi Alonso ve ekibi, FC Bayern'in on bir yıllık şampiyonluk tekeline son vererek fabrika kulübünde kendilerini ölümsüz kıldılar.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Bundesliga'da düşme mücadelesi artık çok daha yakın. Sadece sondaki Darmstadt 98 (17 puan) küme düşme hattının on puan gerisinde, hala alınacak on iki puan var ve şimdiden çöküşün eşiğinde. 1. FC Köln'ün son aldığı 2-0'lık galibiyet bunu değiştirmiyor. 22 puanla 17. sırada yer alan Domstadt takımı için de işler giderek zorlaşıyor. Yeni tabloyla aradaki fark 16. Mainz 05'in halihazırda 5 puanı var. Sıralamada 15'inci sıraya gerileyen Union Berlin'in de 27 puanla titremesi gerekiyor. VfL Bochum (30 puan) da düşme tehlikesiyle karşı karşıya, ancak Cuma akşamı önemli bir atılım yaparak sıralamanın son sıralarına yerleşti. VfL Wolfsburg (31) ve Borussia Mönchengladbach'ın (31) da henüz işleri bitmedi.

Peki Avrupa'nın diğer üst düzey liglerinde sezonun son haftaları ne olacak? İngiltere'de her şey heyecanlı bir son dakika hesaplaşmasına işaret ederken, İtalya'da şampiyonlar çoktan bulundu. Karar İspanya, Fransa ve Hollanda'da da neredeyse verildi. Öte yandan küme düşme mücadelesi her yerde hâlâ son derece heyecan verici ve bir veya iki büyük kulüp hâlâ birinci ligdeki gelecek üyelikleri konusunda endişelenmek zorunda. Editorial Network Almanya'nın (RND) spor portalı Sportbuzzer, Avrupa'nın en iyi liglerindeki durumu vurguluyor.

İngiltere: Premier Lig ara sonuçları


Başlık yarışı: İngiliz Lordlar Kamarası'nda şampiyonluk için bu yıl bu kadar yakın bir üç yönlü mücadele nadiren yaşandı. Arsenal FC şu anda 77 puanla zirvede yer alıyor ve Salı akşamı Chelsea FC'ye karşı şehirdeki düelloda önemli bir galibiyet elde etti (5-0). Arkalarında Brighton & Hove Albion karşısında etkileyici bir galibiyetle 76 puana yükselen Manchester City var. Liverpool FC, Çarşamba günü Everton FC'ye 0-2 mağlup oldu ve 74 puan geride kaldı. Vatandaşlar için önemli bir avantaj: Teknik direktör Pep Guardiola'nın takımı şu ana kadar iki rakibe göre bir maç daha az oynadı. Bu şu anlama gelir: Eğer savunan şampiyonlar kalan oyunu kazanırsa, masada liderliği ele geçirecekler.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Sezonun son hamlesinde tüm senaryolar hala düşünülebilir. DFB milli oyuncusu Kai Havertz'in etrafındaki “Nişancılar” onları en tepeden selamlıyor ancak önlerinde hala potansiyel olarak en zorlu program var. Diğer şeylerin yanı sıra Tottenham ve Manchester United'a karşı. Guardiola'nın “Vatandaşları” hâlâ Tottenham'a karşı oynuyor ancak görevlerin güya daha kolay olmasını bekliyorlar. Son dönemde yaşadığı iflasa rağmen yaz aylarında takımdan ayrılan Jürgen Klopp'a mükemmel bir veda hediyesi vermek isteyen Liverpool FC'nin göz ardı edilmesi mümkün değil. “Kırmızılar”ın da “Spurs” ile uğraşması gerekiyor ve Aston Villa da sezonun son aşamasında bekleyen bir diğer zorlu rakip.

Düşme savaşı: Tablo mahzeninde, şu anda her şey, yükselen üç takım Sheffield United, Burnley FC ve Luton Town'un Premier Lig'de sadece bir yıl geçirdikten sonra tekrar küme düşecekmiş gibi görünüyor. Sıralamanın en altındaki Sheffield artık 16 puanla kurtarılamaz. Burnley 19. sırada (23 puan) ve Luton 18. sırada (25 puan) en azından hala umutlu. Küme düşmeyen ilk sıradaki Nottingham Forest ile arasındaki fark sırasıyla yedi ve beş puan. 16. sırada yer alan Everton FC ise 35 puanla pozitif tarafta ve teorik olarak ligde kalma endişesi taşıyor.

İtalya: Serie A'da ara puan durumu


Başlık yarışı: İngiltere'de şampiyonluk mücadelesi ne kadar yakınsa, İtalya'da da aynı derecede netti. Inter Milan, sezonun bitimine beş maç günü kala 17 puanlık farkla şampiyon oldu. “Nerazzurri” şehir derbisinde ikinci sıradaki AC Milan'a (2-1) karşı 20. şampiyonluğunu perçinledi. Simone Inzaghi'nin takımı sezon başından bu yana üstünlüğü konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmadı ve sadece tek bir yenilgi yaşadı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Juventus Torino ve FC Bologna üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor. Son şampiyon SSC Napoli'nin uluslararası ticarette yer alma konusunda endişelenmesi bile gerekiyor. Hayal kırıklığı yaratan ayların ardından SSC, sıralamada yalnızca sekizinci sırada yer alıyor.

Düşme savaşı: ABD Salernitana'nın küme düşmesi (sadece 15 puan) neredeyse tamamlanmış olsa da, diğer altı takım hala ligde kalma mücadelesinin derinliklerinde. Bu durumda Sassuolo Calcio (26) ve Udinese Calcio (28) Serie B'ye gitmek zorunda kalacak. İyi haber şu: FC Empoli (31 puan), Frosinone Calcio (31, bir maç daha fazla), Hellas Verona (31 puan) ) ve Cagliari Calcio (32), önümüzdeki birkaç hafta içinde hala tökezleyebilecek dört yarışmacı var. US Lecce'nin bile 35 puanla yarışı henüz bitmedi.

İspanya: La Liga ara sonuçları


Başlık yarışı: Real Madrid, Cuma akşamı İspanya La Liga şampiyonluğu yolunda bir sonraki adımı attı. Real Sociedad San Sebastian'daki 1-0'lık galibiyet sayesinde Royals (84 puan, rakiplerinden bir maç fazla) kalan beş maçla FC Barcelona karşısında 14 puanlık büyük bir farka sahip. Sürpriz takım FC Girona 68 puanla üçüncü, Atletico Madrid ise 61 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Düşme savaşı: UD Almeria 32 maçta sadece bir galibiyet elde etti ve sadece 14 puanla ikinci lige çıkmaları neredeyse kesin. Aynı kader muhtemelen sadece 18 puana sahip olan Granada FC'nin de başına gelecek. Üçüncü küme düşme pozisyonundaki FC Cadiz şimdiden 25 puan topladı ancak son maç gününün ardından küme düşmeyen takımla aradaki fark şimdiden altı puana ulaştı. Celta Vigo'nun şu anda 31 puanı var. RCD Mallorca da aynı puan toplamıyla henüz 16. sırada yer alamadı.

Fransa: Ligue 1'deki Puan Durumu


Başlık yarışı: Fransa'da her şey, on iki yıl içinde onuncu şampiyonluğuna doğru ilerleyen Paris Saint-Germain'in uzun hakimiyet tarihindeki bir sonraki sayfaya benziyor – genel olarak bu, on iki numaralı şampiyonluk olacak. Başkent ekibi 69 puanla ikinci sıradaki AS Monaco'nun (58) 11 puan önünde yer alıyor. Hemen arkasında ise Stade Brest (53) yer alıyor. Halihazırda atılan 73 golle PSG, Kylian Mbappé liderliğindeki ligdeki açık ara en tehlikeli hücuma sahip. 26 golle süperstarın, alt takım Clermont Foot'tan beş gol daha fazlası var.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Düşme savaşı: Yetersiz gol sayıları göz önüne alındığında, Clermont'un küme düşmeye doğru gitmesi pek de sürpriz değil. Lanciers 22 puanla henüz tam anlamıyla geride değil. FC Lorient şu anda 26 puanla 17. sırada yer alırken, Almanya Bundesliga'da olduğu gibi Ligue B'de üçüncü sırada yer alan FC Metz'e (29) karşı düşmeye hak kazanan 16. sıradaki AC Le Havre'nin (28) önünde yer alıyor. FC Nantes (32) da düşmeyen 15. ve 14. sıralarda hâlâ titremek zorunda.

Portekiz: Ara sonuçlar Primeira Liga


Başlık yarışı: Dört yıl içinde ikinci şampiyonluğunuzu kazanabilir misiniz? Sporting Lizbon şu anda şehirdeki rakipleri Benfica'ya karşı yedi puanlık bir farkla kazanma yolunda ilerliyor. Liverpool'un teknik direktör adayı Ruben Amorim'in çalıştırdığı Yeşil Beyazlılar, etkileyici bir sezon geçiriyor, 15 maçta 15 galibiyet alarak iç sahada mükemmel bir performans sergiliyor ve maç başına toplam 2,9 gol atıyor. Bunların çoğu, 24 golle en çok gol atanlar listesinin başında yer alan Viktor Gyökeres'e gidiyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Düşme savaşı: Sezonun bitimine dört maç günü kala Primeira Liga'da kalma mücadelesi hâlâ sürüyor. Dokuzuncu sırada yer alan FC Gil Vicente bile 32 puanla küme düşme sırası 16'nın sadece dört puan önünde yer alıyor. Arkalarında Casa Pia (32), Farense ve Rio Ave (her ikisi de 31), Boavista Porto, Estoril Praia (her ikisi de 30) ve Estrela Amadora (29). . GD Chaves (23) ve FC Vizela (21) şu anda doğrudan düşme hattı olan 17 ve 18. sıralarda geride kalıyorlar.

Hollanda: Eredivisie'nin geçici puan durumu


Başlık yarışı: PSV Eindhoven tam anlamıyla rüya gibi bir sezon geçiriyor. Eski BVB antrenörü Peter Bosz'un liderliğindeki kırmızı beyazlılar, son üç maç günü kala son şampiyon Feyenoord Rotterdam'ın dokuz puan önünde bulunuyor ve ancak sezonun son hamlesinde matematiksel olarak birinci sıranın dışına itilebilir. Sezonun ilk yarısında 17 maçta alınan 17 galibiyet, 1988'den bu yana yalnızca ikinci kez gerçekleşti (ayrıca PSV). İlk yenilgilerini ancak 30 Mart'taki 27. maç gününde aldılar (NEC Nijmegen'e karşı 1:3). +86(!) gol farkı da çok şey ifade ediyor. Rekor şampiyon Ajax Amsterdam (33 şampiyonluk) şu anda hayal kırıklığı yaratan bir sezon geçiriyor ve beşinci sırada yer alan uluslararası iş yapma hakkını tamamen kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya. Şu anda bu rütbe size Konferans Ligi elemelerine katılma hakkını verecektir.

Düşme savaşı: Vitesse Arnheim'ın oyun süresi, son yıllarda neredeyse sürekli olarak sıralamada ilk üçte yer alan Ajax'tan çok daha dramatik. Zaten 17 puanla son sırada yer alan kulüp, lisans şartlarının yerine getirilmemesi nedeniyle ciddi bir puan kaybı yaşadı. Arnhem'den 18(!) puan düştü ve -1 puanla küme düştüler. FC Volendam şu anda 19 puanla sondan bir önceki sırada yer alırken onu RKC Waalwijk (24) küme düşme hattında 16. sırada yer alıyor. Excelsior Rotterdam ise 26 puanla bu çizginin üzerinde yer alıyor.
 
Üst