1990 Dünya Kupası golcüsü 63 yaşında hayatını kaybetti

merabeyin

New member
63 yaşında

Andreas Brehme'nin yası: 1990 Dünya Kupası golcüsü hayatını kaybetti







Andreas Brehme 63 yaşında öldü.

Kaynak: imago görüntüleri/Pasifik Basın Ajansı


Makaleyi dinle • 2 dakika


Futbol dünyası Andreas Brehme'nin yasını tutuyor. 1990 Dünya Kupası golcüsü 63 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi bunu Salı günü doğruladı.








Andreas Brehme öldü. 1990 dünya şampiyonu golcü, ortağı Susanne Schaefer'in ailesi adına söylediği gibi 63 yaşında kalp krizinden öldü. Alman basın ajansı Salı günü doğrulandı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


“Ortağım Andreas Brehme'nin bu gece kalp krizi sonucu aniden ve beklenmedik bir şekilde hayatını kaybettiğini ailem adına derin bir üzüntüyle duyuruyorum. Schaefer'in mesajında, “Bu zor dönemde mahremiyetimize saygı duymanızı ve soru sormaktan kaçınmanızı rica ediyoruz” denildi.

O zamanın takım patronu Franz Beckenbauer'in ölümünden sadece birkaç hafta sonra Alman futbolu, 1990'da Almanya'ya üçüncü Dünya Kupası şampiyonluğunu kazandıran milli takımdan bir önemli ismi daha kaybetti. Brehme, İtalya'daki finallerin öne çıkan oyuncularından biriydi. Roma'daki finalde maçın bitimine kısa bir süre kala galibiyet golünü 1-0'a getirdi.

Andreas Brehme: Kaiserslautern, Unterhaching ve Stuttgart'ta antrenör olarak aktif


Hamburglu oyuncu toplam üç Dünya Kupası finalinde oynadı. 1986'da Arjantin'e karşı kaybedilen finalde Almanya'yla birlikteydi. Bir kulüp oyuncusu olarak en iyi zamanlarını, milli takımdaki meslektaşları Lothar Matthäus ve Jürgen Klinsmann ile birlikte Inter Milan'da yaşadı; burada şampiyon oldu (1989) ve UEFA Kupası şampiyonu oldu (1991). Brehme, 2. ligde 1. FC Saarbrücken formasıyla profesyonel ilk maçına çıktıktan sonra Bundesliga'da 1. FC Kaiserslautern ve FC Bayern Münih takımlarında forma giydi. Ayrıca her iki kulüple de Almanya şampiyonluğunu kazandı. Brehme ayrıca Real Zaragoza'da da kısa süreliğine görev aldı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


1990'da Almanya ile dünya şampiyonu oldu: Andreas Brehme.

1990'da Almanya ile dünya şampiyonu oldu: Andreas Brehme.


1990'da Almanya ile dünya şampiyonu oldu: Andreas Brehme.

Kaynak: imago görüntüleri/Sportfoto Rudel


Kariyerinin ardından eski bek antrenörlük işine girdi ancak oyuncu olarak başarısını geliştiremedi. FCK, SpVgg Unterhaching'i çalıştırdı ve VfB Stuttgart'ta yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

Ocak ayında Brehme, efsane Beckenbauer'in ölümüyle ilgili dokunaklı sözler söylemişti. “Cennette Pelé ve Maradona ile sihirli bir üçgen oluşturacağını düşünüyorum” dedi. “Küçük bir çocukken, muhtemelen Almanya'daki her çocuk gibi benim de yatağımın üstünde bir Franz Beckenbauer posteri asılıydı. Daha sonra patronum oldu ve onunla çalışmama izin verildi. Ve sonunda yakın arkadaş olduk. Bu yüzden Franz'a teşekkür etmem gereken çok şey var.”
 
Üst