1. FC Köln, Freiburg ile berabere kaldıktan sonra küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya

merabeyin

New member
Bu sıfır rakamı çok azdı: 1. FC Köln'ün 26 yıl içinde Bundesliga'dan yedinci kez düşmesinin önüne geçmek pek mümkün değil. Sezonun üçüncü ve son maçında SC Freiburg'a karşı alınan 0-0'lık beraberliğin ardından, üç kez Almanya şampiyonu olan takımın çöküşü Pazar günü sona erebilir. Öğle yemeğinde Union Berlin ve VfL Bochum berabere kalır ve akşam 1. FC Heidenheim'da Mainz 05 kazanırsa, Köln'ün son teorik şansı da ortadan kalkmış olacak. Önceki küme düşmelerin ardından FC, ilk yılda dört kez, ikinci yılda ise iki kez geri geldi. Ancak Köln'ün yaz aylarında oyuncu transfer etmesini engelleyen FIFA'nın transfer yasağı, görevi her zamankinden daha da zorlaştırıyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Freiburg'da teknik direktör Christian Streich, SC antrenörü olarak 389. ve sondan üçüncü maçında, üst üste üçüncü Avrupa Kupası elemelerine veda etme olasılığını artırdı. Bu yıl sekizinci olmak muhtemelen yeterli, Freiburg şu anda yedinci, Heidenheim ve Union'daki maçlardan oluşan geri kalan program çözülebilir görünüyor. Ancak Breisgauer takımı, Streich'in favori rakibine karşı deplasmanda üst üste dördüncü galibiyetini kaçırdı; Streich kimseye karşı daha sık galibiyet alamadı ve dolayısıyla bir kulüp rekoru kırdı. Streich ilginç bir istatistiği yanına alıyor: Tüm koçluk kariyeri boyunca Cumartesi akşamı en önemli maçlarda yenilmedi; 58 yaşındaki oyuncu bunların sekizini SC'de oynadı.

Hücum, sezon başından bu yana Köln'ün zayıf noktası oldu. Ve bu önemli maça teknik direktör Timo Schultz bile antrenmanlı bir forvet olmadan başladı. Davie Selke ve Mark Uth sakatlanırken, Steffen Tigges ve Sargis Adamyan yedek kulübesindeydi. 68. dakikaya kadar kaptan Florian Kainz'in yaptığı gibi. Forvet değil, aynı zamanda hücum gücü. Klasik bir kanat oyuncusu olan Faride Alidou hücumun ortasında başladı. Ama son derece mutsuz davrandı. Önemli sahne: İyi bir merkezi pozisyondan yaklaşık 20 metre mesafeden yapılan şutun ardından neredeyse taç atışı yapılıyordu (35.).


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Ancak son iki maçın aksine Köln takımı en azından cesur bir oyunla öne geçti. Linton Maina 3. dakikada öne geçmek için iyi bir şans yakaladı ancak on metreden az farkla kaçırdı. 17. dakikanın sonunda Eric Martel, Jan Thielmann'ın şutunu topuğuyla tehlikeli bir şekilde savuşturdu, ancak Freiburg'un golünde Noah Atubolu alt edilemedi.

Freiburg takımı başlangıçta Köln kalesinin önünde görünmedi, ancak çıktıklarında skor 0-1'e yakındı: Vincenzo Grifo, Breisgauers formasıyla 200. Bundesliga maçında 5 metreden (20') az farkla kafayla oynadı. ). Devre arasına kadar her iki kale önünde de büyük bir heyecanın yaşanmadığı zorlu bir mücadele oldu. Köln seyircileri, oyuncuların düşünmeye başladığını fark etti ve takımlarına son derece yüksek tezahüratlarla tezahürat yaptı.

Belki de bundan yola çıkan Köln takımı, sürekli yağmurun giderek şiddetlenmesi nedeniyle moladan sonra koşularının şiddetini artırdı. Ancak çoğu zaman olduğu gibi kaynaklar yetersizdi. Ele geçirilen toplar hızla tekrar kaybedildi; Köln'ün hücum çabalarında çok az yapı ve yaratıcılık vardı. Ve bir saatten kısa bir süre sonra savunma şefi Jeff Chabot, son haftalarda neredeyse her zaman Köln'ün en iyi oyuncusu olduğu için sahayı yaralı olarak terk etmek zorunda kaldı. 71. dakikada Alidou'nun şansı hala yüksekti ama Atubolu tek koluyla güçlü bir kurtarış yaptı.
 
Üst