Watzke, BVB'deki yeni rol dağılımını özetliyor

merabeyin

New member
Lars Ricken, iki haftadır Borussia Dortmund'da Spor Direktörü olarak görev yapıyor. Spor açısından Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmak, kutlanacak büyük bir başarıydı. Bundesliga'nın dördüncü sıradaki takımı, 1 Haziran'da Londra'da Real Madrid'e karşı 1997'den beri birinci sınıftaki ilk zaferini hedefliyor. Çember kapanıyor: Juventus Torino'ya karşı oynanan finalde Ricken, hedefi olan genç bir profesyoneldi. 3-1 yap Dortmund'un kahramanlarından biri, oyuna girdikten sadece 16 saniye sonra dikkat çekici bir atış yaptı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Gelecekte, şu anda 47 yaşında olan oyuncu, memleketinden kulübün kaderinde ön sıralarda yer alacak. Daha önce 2008'den beri gençlik performans merkezinde çalışıyordu ve Kasım 2020'den beri direktör olarak çalışıyordu. Artık yönetimdeki sorumlu pozisyon için mevcut spor direktörü Sebastian Kehl'e tercih edildi. BVB yönetiminin başkan vekili Hans-Joachim Watzke, mevcut sözleşmesinin sona ermesinin ardından 2025 sonbaharında kulüp yönetiminden ayrılacak. Ancak o zamana kadar başkan olarak insan kaynakları ve iletişim departmanlarının sorumluluğunu sürdürecek. Ricken'in çarşamba günkü resmi tanıtımında Watzke, gelecekteki rol dağılımına ilişkin planları açıkladı.

Watzke şunları söyledi: “Başkan olduğum için hâlâ her şeyin sorumlusu benim.” Ancak halefinin göreve başlamasıyla birlikte, spor direktörü Kehl'in, geri dönen teknik direktör Sven Mislintat'ın ve danışmanlar Matthias Sammer'in kadro planlamasını tartıştığı sözde fil grubundan çoktan çekildi. Sadece ara sıra “oraya uğramak” isteyen BVB patronu, “Buna veda ettim” dedi. 64 yaşındaki oyuncu şöyle devam etti: “Finans Direktörü Thomas Treß'e danışarak çerçeveyi hazırlayacağım ve bunu Lars, Sebastian ve Sven'e devredeceğim. Bu çerçevede özgürce karar verecekler. “


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Watzke, Ricken ve Kehl arasında iyi bir işbirliği olmasını umuyor


Watzke, 2005'ten bu yana Siyah-Beyazlılar'ın genel müdürlüğünü yürütüyor. Görev süresinin sonuna kadar Ricken'a tavsiye ve destek sağlayacak. “Eğer Lars bir değerlendirme isterse her zaman alır” diye vurguladı. Watzke, “18 ay daha görevde olacağım” dedi. Ancak yeni sportif direktörün atanması, kendi istifasına giden yolda “önemli bir karar” oldu. Watzke'ye göre tamamı “belirli bir egoya” sahip olan sorumlu kişiler, “birlikte yapıcı ve güven ruhu içinde çalışmayı başarabilirlerse, o zaman büyük bir fırsatımız olur.”

“Eğer kendi kulübünüzden iki kişi bunu hayal edebiliyorsa yine de birini seçmek zorundasınız.”
Hans Joachim Watzke


Watzke, BVB'de yeni patronuyla birlikte sahaya çıkan uzun süredir spor direktörü olan Kehl'e neden Ricken'in tercih edildiğini şöyle açıkladı: “Eğer kendi kulübünüzden iki kişi bunu hayal edebiliyorsa, yine de birini seçmek zorundasınız. Bu, diğer kişinin buna uygun olmadığı anlamına gelmiyor.” Yani Şampiyonlar Ligi finalistlerinin yönetimi geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı şekilde konumlanacak. “Ciddi bir şey olmadı. Daha sonra Watzke'ye çağrıldı. Ricken, Zorc'a (Michael; 2022'ye kadar eski spor direktörü, editör) Kehl, Mislintat'a ise yeniden Mislintat deniyor” diye vurguladı.
 
Üst