Toni Kroos ve FC Bayern'e özel dönüşü

merabeyin

New member
Carlo Ancelotti ile yaşanan ufak tartışma, bitiş düdüğünden sonra Toni Kroos için artık heyecan konusu olmaktan çıktı. Orta saha stratejisti, Real Madrid'in eski kulübü FC Bayern Münih ile çıktığı ilk dev düelloda 2-1 geride kaldığı 75. dakikada oyuncu değişikliğine spontane bir şekilde duygusal bir tepki verdi. 34 yaşındaki oyuncu o anda aşağı inmek istemedi. Aktif olarak yenilgiyi önlemek istiyordu.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Koçu ve patronu sorulduğunda Kroos, “Hayır, bence o da bunu anlıyor” dedi: “Böyle bir maçta, özellikle de çok iyi bir performans sergilediğinizi hissettiğinizde, “Ben” de olmanız mantıklı. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkmak istemiyorum.” Ancak Ancelotti yeni yetenekleri kadrosuna katmak istiyordu. “Toni harika bir oyun oynadı” diye güvence verdi.

Kroos'un dahiyane bir fikri: Geçiş aslında o kadar da özel değildi!

Aslında: Kroos, Allianz Arena'da gerçekten iyiydi; profesyonel kariyerinin başlangıcında, tam on yıl önce dünya şampiyonu olarak Madrid'e taşınana kadar Bayern formasını giymişti. Kroos, Real'in başı ve şefiydi. Ve gecenin ilk golü için Vinicius Junior'a yaptığı sihirli pas dahice bir hareketti. Her ne kadar Kroos bu aksiyon hakkında kendi tarzında yorum yapsa da: “Pas aslında o kadar da özel değildi!”

Gerçekten şimdi? Kroos, “Birkaç gündür Vini ile oynuyorum” diye açıkladı. Sahnede Brezilyalı oyuncu orta sahaya düştü, rakibi Min-jae Kim'i arkadan çekti ve ardından derinliklere doğru koştu. Kroos tipik Real hamlesi hakkında “Bu onun en büyük gücü” dedi. Ve ardından “Steilpass-Toni”den mükemmel pas geldi.

Muhteşem kariyerinin son yaratıcı aşamasında, Kroos bunu tamamen farklı görse ve yeni takma adı gerçekten umursamasa da, Kroos'un “çapraz geçen Toni”den “geçen Toni”ye dönüştüğü iddia ediliyor. “Ah! “Bu isim daha önce beni rahatsız etmiyordu, şimdi de hava için zıplamıyorum,” dedi yer altı mezarlarında sakince.

Kroos, futbolu gerçekten bilen herkesin onun yeteneklerini her zaman takdir ettiğini ve takdir ettiğini biliyor. Bu nedenle milli antrenör Julian Nagelsmann onu kendi evindeki Avrupa Şampiyonası için milli takıma geri dönmeye ikna etti.

Kroos'un son kariyer planlaması hakkında düşünmesini sağlayan şey nedir?

Kroos şu anda her günün tadını çıkarıyor ve geleceğini hala yaz sonuna kadar açık bırakıyor. Real'de uzatma mı? Kariyerin sonu mu? “Artık her şeyin söz konusu olduğu bir dönemdeyiz. Dürüst olmak gerekirse, bu bireylerle ilgili değil. Henüz hiçbir şeye karar verilmedi” dedi Salı akşamı. Aksine, artık “önümüzdeki birkaç hafta içinde pek çok şeyi sabırsızlıkla bekliyor”. En başarılı Alman futbolcu, mutlaka tekrar Şampiyonlar Ligi finaline çıkmayı ve ardından 1 Haziran'da Wembley'de altıncı kez kupayı elinde tutmayı istiyor.

Real'in birinci sınıf geçmişine ve ikinci maçta Bernabéu efsanesine güvenen Kroos, “Sonuç iyi” dedi. Kendi sahamızda iyi olduğumuzu biliyoruz ancak Bayern'in bir maçta herkesi yenebileceğini de biliyoruz.” 14 Haziran'da, İskoçya'ya karşı kendi sahasında oynanacak Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçı için DFB formasıyla Allianz Arena'ya dönmek istiyor.

Gazetecilerin kariyerini bu yaz Şampiyonlar Ligi'ndeki bir başka zaferden sonra, yani İspanya şampiyonluğunu ve Avrupa şampiyonluğunu kazanarak bitirip bitirmeyeceği sorusuna Kroos gülümseyerek yanıt verdi: “Eğer bana bu şekilde imza atarsan, o zaman “Bunu mutlaka düşünmelisin.”