Schäfer Bielefeld'de bir avantaj görüyor

merabeyin

New member
VFB Stuttgart ve hala üçüncü bölüm takımı Arminia Bielefeld arasındaki DFB Kupası finali bu Cumartesi (20:00, ZDF ve Sky) başlayacaksa, Winfried Schäfer (75) yakından görünüyor. Karlsruher SC ve VFB-often'in eski antrenörü kariyerinde “Büyük Karşı” düellolarını yaşadı. Her iki perspektiften.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Merhaba Bay Schäfer. Kupa kazanan kim olacak?

20 dakika oynatıldığında beni tekrar arayabilirsiniz. O zaman sana söyleyeceğim. (Gülüyor) Kafada çok koşuyor. Stuttgart kendini utandırabilir, çünkü aradaki ligde o kadar iyi değildi. Ve Bielefeld: Eğer kaybederlerse, hala kazandılar. Bu yüzden Bielefeld için bir avantaj görüyorum. Ancak …

Evet?

Sadece VFB'den kaynaklanıyor. Stuttgart cesurca davrandığında ve oyuncular şöyle dediğinde: İlk top hemen öne doğru, daha sonra, daha sonra, presleme, presleme, basılı, o zaman VFB'nin kazanması gerekecekti. Ama onlarla düşünmeye ve oynamaya başladığınızda, şansınız yok. On dakika sonra, Bielefelder aslında şöyle diyor: “Berlin'de güzeldi. Kaybettiğimiz bir utanç.”

Sen de bir fincan finalini kaybettiniz. 1996 Karlsruher SC'nin koçu olarak 1. FC Kaiserslautern'e karşı. Bir hafta önce ve KSC'nin favorisi az önce düşmüştü.

Daha sonra duyduklarım: İki veya üç savunucu kaybedebileceklerinden korkuyorlardı. Orta saha oyuncumuz Thorsten Fink'in oynamak için baskı yapmasını istedim ve hala sahip olduğumuz libero, Jens Nowotny savunuyordu. Ama taktiklerim uygulanmadı.

Hiçbir Sadness Çocuk: Trainer Winfried Schäfer (solda) 1995 yılında hakem BeHaberler Heynemann bir araya geliyor.

Hiçbir Sadness Çocuk: Trainer Winfried Schäfer (solda) 1995 yılında hakem BeHaberler Heynemann bir araya geliyor.

Kaynak: Image/Basın Photo Baumann

İlk finalinde daha iyi gitti. Bir oyuncu olarak, 1970'de Big 1. FC Köln'i vurucuları yendi.

Borussia Mönchengladbach'taydım ve Köln'de bir ön sözleşme imzalamıştım. Ancak FC oyuncuları, gazeteye göre Meksika'daki Dünya Kupası'nda yeterince orta saha oyuncusu olduğunu söyledi. Sonra ön sözleşmemi parçaladım ve Offenbach'a gittim.

Final sadece önümüzdeki sezon yapıldı çünkü Dünya Kupası çok erken başladı …

… ve her zaman yağmur yağdığı için birçok oyun başarısızlığı olduğu için. Açık bir yabancı olarak bir tırmanıcı olarak, Hanover'da 1'e karşı finalde geldik. Overath, Simmet, Flohe ve Biskup – gerçekten harika bir takım. Ama kaybedecek hiçbir şeyimiz yoktu. Küçük bir kulübün gücü budur. O zaman hala bir erkeğe karşı bir adamdı ve ben Overath'a karşı oynadım, “Artık orta saha oyuncusuna ihtiyacımız yok” diyen insanlardan biri. Sözcü dediğinde özete bir göz atın: “Schäfer oyundaki en iyi orta saha oyuncusundan biriydi.” Bir yabancı olarak özgürce oynayabildik ve 1. FC Köln biraz şok oldu.

1970 yılında bir yabancı olarak büyük zafer: Kickers Offenbach, Hanover'da kupa kazanan Winfried Schäfer kupayı yayıyor.

1970 yılında bir yabancı olarak büyük zafer: Kickers Offenbach, Hanover'da kupa kazanan Winfried Schäfer kupayı yayıyor.

Kaynak: imago

Offenbach 2-1 kazandı ve kişisel olarak çılgın bir çift aldınız.

1970 yılında Gladbach'ta zaten bir şampiyon ve daha sonra kupa kazananları Offenbach'la birlikte olmuştum. Yeni sezona yer değiştirme, aynı yıl iki kulüp ile iki şampiyonluğu kazanabildiğim için bu merakla sonuçlandı. Ben tek benim (gülüyor).

Stokta daha fazla fincan fıkrası var mı?

Karlsruhe ile daha küçük rakiplere karşı oynadığımız her yerde kazandık. Hanover dışında (1991/1992 – 96, kupa kazananı daha sonra Cup, editörün notu oldu) ve Cottbus'taki (1997) yarı finalde. Aksi takdirde hepimiz preslemeye vururuz. Aniden cottbus'ta on santimetre kar vardı. Ve bunu temizlemediler. Sonra kaybettik. Bayern'i fırlatmadan önce turda. İki hafta sonra Uli Hoeneß buzla geldi ve Fink ve Michael Tarnat'ı satın aldı.

Ben guru değilim, ama Kamerun'dan deneyimim sayesinde çok iyi bir anlayışım var.
Winfried Schäfer

Ocak ayında Ganalı Futbol Derneği'nde teknik direktör olarak başladınız. Orada ne yapıyorsun?

Bu biraz beklenmedik bir şekilde geldi. Takım Gana için Afrika Kupası'nı kaçırmıştı. Dünya Kupası kalifikasyonu optimal değildi ve ekip huzursuzlukla doluydu. Dernek başkanı benden Otto Addo'yu (eski Bundesliga Professional ve bugünün ulusal koçu Ghanas, editörün notu) desteklememi ve Gana'da futbol direktörü olarak bir optimizasyon ruhu yaratmamı ve futbolu modernize etmemi istedi. Ben guru değilim, ama Kamerun'dan deneyimim sayesinde çok iyi bir anlayışım var. Takımı hızla birliğe geri döndürdük, ilk iki maçı kazandık ve şimdi iyi nitelikli. Şimdi Gana'da projeler uygulamakla ilgili. Kolay olmayacak ve hala bizi destekleyen uluslararası ortaklar arıyorum. Ama iyimserim.

Edel Sports Verlag tarafından yeni yayınlanan otobiyografisi “Wild Park, Şeyhler ve Vodoozauber” ile de hareket halindeler.

Doğru. Dört kitap olabilirdi, ancak yayıncı önce onları birleştirmede ısrar etti. Yanıt harika. Bence birçok insan, Kamerun, Tayland, İran veya Jamaika gibi ülkelerdeki gümrükte futbolda ve şaşkınlıkta yaşayabileceğinize gerçekten şaşırıyor. Son zamanlarda Karlsruhe'deki “Tollhaus” da bir okumam vardı. 800 seyirci vardı. Geldiğimde ayakta alkış. Ben gittiğimde ayakta alkış. Bu bana çok ve iyi dokundu.

Ve okumayı bırakmazsanız veya Gana'da iseniz ne yaparsınız?

Şu anda kızımla Münster'dayım, torunumu bugün günlük bakım merkezine getirdim ve tekrar alıyorum. Sonra bana doğru geliyor ve şöyle diyor: “Büyükbaba!” Ve bu güzel.