Milletin alay konusu olmak nasıl bir duygu

merabeyin

New member
Tam olarak altı yıl önce, bir futbol barında pisuarın başındayken tuhaf bir adam yanıma yaklaştı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


“Hey, üzgünüm ama bunu fazlasıyla hak ettin; şimdi bir yıllığına düşüştesin, sonra tekrar yukarı çıkabilirsin.”

HSV forması giydim. 12 Mayıs 2018 Cumartesi günüydü. Yedi dakikadır onaylanan küme düşmekten bahsediyordu.

Sanki tüm futbolseverlerin yüreğinden konuşuyordu: Beş sezon boyunca birinci ligin sonuncusuyduk ve yalnızca iki kez küme düşmekten kurtulduk. Yani şimdi dinozor gerçekten battı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Tabii ki üzüldüm. Ama aynı zamanda biraz rahatladım. Çünkü artık umut şu ki, ikinci ligde bir yıl dinlenip daha güçlü dönebilirsiniz. Ve her şeyden önemlisi, sonunda bu zavallı imajından kurtulacağız: Siz aptallar, oradan doğru düzgün kurtulmayı bile beceremiyorsunuz.

Şimdi 2024'te denge şu şekilde görünüyor: İkinci ligde altı sezon. Dört kez dördüncü oldu, iki kez küme düşmede başarısız oldu. Büyük geleneksel kulüp Hamburger SV'de her şey değişmiş gibi görünüyor.

Tek bir şey aynı kaldı. Kötülük. Siz aptallar doğru düzgün tırmanmayı bile beceremiyorsunuz.

Muhtemelen ülkede son on yılda bu kadar schadenfreude'e neden olan bir kulüp yoktur. En son Cuma günü, HSV yükselme yarışını tekrar kaybetti. Hamburg hala yükselişte. Tebrikler St. Pauli. Bundan daha büyük bir aşağılanma olabilir mi?

Ve böylece hafta sonu bir kez daha kendime büyük soruları sordum: Bunu hak etmek için aslında ne yaptık? Ve: Neden Alman profesyonel futbolunun en saçma kulübünü takip ediyorum?


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Bu sihir gibi


Buenos Aires'teki Racing Club gibi, ezeli rakiplerinin taraftarlarının stadyumlarına yedi kara kedi gömdüğü için 35 yıldır şampiyon olamayan kulüpler var. Yıllar süren aramaların ardından son iskelet bulununca lanet sona erdi. Racing aynı yıl şampiyon oldu.

Ayrıca HSV gibi kulüpler de var; en büyük bütçeye sahip olmalarına, sözde en iyi oyunculara ve ortalama 55.000 seyirciye (tüm Avrupa'da ilk 20'ye) sahip olmalarına rağmen terfi almak istemiyorlar. Gizli lanet mi yoksa tamamen yetersizlik mi?

Bazen Osnabrück'te bir yenilgi çok fazla oldu, bazen Paderborn'da bir yenilgi oldu, bazen sadece dakikalar eksikti, tıpkı geçen yıl Sandhausen'de paralel oyunda HSV'nin Heidenheim tarafından 99. dakikada mağlup edildiği gibi. Stadyum spikeri bizi Bundesliga'dan dolayı zaten tebrik etmişti.

Geçen sezon ikinci ligde HSV savunmada her zamankinden daha istikrarlıydı ancak daha sonra en iyi stoper defans oyuncusu aniden doping nedeniyle men edildi. Futbolda neredeyse yüzyılın olayı. Tabii ki HSV'ye de oldu.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Artık her mevsim, sayısız mem ile ifade edilen, kendi kendini gerçekleştiren bir kehanete benziyor: Bahar geldiğinde, daha uzun süre aydınlık kalır, çiçekler filizlenir ve HSV promosyonu boşa harcar. Kulübün sözde küçük ve köy kulüpleri yüzünden sürekli başarısızlığa uğraması durumu daha iyi hale getirmiyor.

Kanepe için bir dava


Bunun spor açısından sayısız nedeni var. Ancak bir taraftar olarak, yedek kulübesinde kimin oturduğunun, sol bekte hangi milyon dolarlık transferin devreye girdiğinin veya golleri kimin attığının önemli olmaması sizi umutsuzluğa sürüklüyor. Bu daha çok sezon sona erdiğinde açılan psikolojik bir uçurum.

Başarısız olan her terfiyle birlikte, kötü niyet ve onu gelecek yıl gerçekten çivileme baskısı artıyor. Bu, Hamburg'a hangi ülkeden veya ligden gelirse gelsin oyuncuları felç ediyor gibi görünüyor. Görüntü o kadar kötü ki, Almanya'da futbolla ilgilenmeyen insanlar bile kulübün ne kadar şanssız olduğunu biliyor. Yükseliş Komutanlığı HSV. Ve taraftar istifa ediyor.

Geçen yıl şehir derbisini Pilsner'la 4-3 kazandıktan sonra oturma odasında sevinçten uçuyordum. Bu yıl oyun sırasında araştırma yapmak için Kuzey Kutup Dairesi'ne 150 kilometre uzaklıktaki Laponya'yı gezdim. Daha uzakta olamaz. Ama tarih bana çok uygundu. Pauli, geçen hafta mümkün olduğu gibi HSV Stadı'na ilerlemeden önce Hamburg olmamayı tercih ederdim.



HSV taraftarları, St. Pauli ile oynanacak derbi için büyük bir koreografi hazırladı.


HSV taraftarları, St. Pauli ile oynanacak derbi için büyük bir koreografi hazırladı.

Kaynak: IMAGO/Philipp Szyza


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Stratejilerden biri, dışarıdan kendinizi kadere teslim etmişsiniz gibi davranmaktır. Sonuçta hayatta daha önemli şeyler var. Ama kendim bile satın almıyorum. Maç günü bazen HSV çorapları giyiyorum. Belki faydası olur, futbolda her şey mümkündür. Ayrıca mucizevi bir yükseliş mi? Her başarısızlıkla birlikte sportif, ekonomik ve psikolojik açıdan bu ihtimal daha da artıyor.

Birinci ligde her yıl küme düşmekten kaçınan iyimserler, ikinci ligde kalıcı kötümserlere dönüştü.

Futbol tanrısı işaret parmaklarını kaldırıyor


Sorunlardan biri duyguların her geçen yıl biraz azalmasıdır. Birkaç hafta sonra gizliden gizliye her şeyi yeniden kaybetmekten korkarken, 26. maç gününde Wiesbaden'e karşı kazandığınız galibiyetten ne kadar mutlu olabilirsiniz? HSV hayranları için bu bazen bir video kanıtı gibi geliyor: sonbahar şampiyonu oluyorsunuz, üst meclise doğru ilerliyorsunuz – Nisan ayında futbol tanrıları her iki işaret parmağını da kaldırıyor. Kusura bakma HSV, çok erken sevinmiştim, tekrar baktım; gelecek yıl Münih yerine Magdeburg'a döneceksin.

İkinci ligin rahat bir tatil olmadığını artık anladım. Bu kulübü (ve taraftarlarını) her zaman Hansa kibri kuşatmıştır, bu da gerçeğin bir parçasıdır. Kulübün başarısızlığı imajı çoktan değişti. Schadenfreude giderek daha sık olarak acımaya dönüşüyor: Arkadaşlar, işler tekrar yolunda gitmediğinde başınızı dik tutun diyor. Kesinlikle gelecek yıl. Kesinlikle.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


“Hey, üzgünüm ama bunu hak ettin; şimdi bir yıllığına düşüştesin, sonra tekrar yukarı çıkabilirsin.” Pisuvardaki yabancı dedi ki, 2018.

Anlaşma şuydu: Bir, en fazla iki yıl 2. Lig'de, sonra tekrar yukarıya. Köln, Stuttgart ve hatta Werder bunu yıllardır yaptı. HSV neden başarılı olamıyor?

Elbette futbol ve daha kötü şeyler de var: MSV Duisburg taraftarı olmak gibi. Dördüncü lige düşüyorlar. Futbol, bir taraftar olarak bazen gözyaşları içinde kendi etrafınızda dolaşabileceğiniz az sayıdaki şeyden biridir. Ve eğer artık sportif nedenler yerine mücbir sebepleri düşünürseniz kanepeye dava açabilirsiniz.

En düşük noktaya FC St. Pauli'nin yükselişiyle ulaşılmış olabilir. İlk defa kahverengi-beyaz, mavi-beyaz-siyahın önüne geçecek. Arkasındaki havalı kafatası çıkartmalarına sahip SUV sürücüleri bunu sabırsızlıkla bekliyor. Ve eğer siz sevgili Paul'cular, Volksparkstadion'a belki de yedi kara kedi gömdüyseniz, bugün bunu bize bildirmek için iyi bir gün olabilir. Kürekle hazırım.
 
Üst