Inter Miami'de verilen aranın ardından Hong Kong'da sorun

merabeyin

New member
“Her zaman birlikte oynamak isterim”

Hong Kong'ta sorun: Messi, kasık sakatlığı nedeniyle oynamaya ara verdiğini açıkladı

Inter Miami ile Hong Kong'da yollarda: Süperstar Lionel Messi.

© Kaynak: Getty Images

Makaleyi dinle • 2 dakika

Lionel Messi, kulübü Inter Miami ile Hong Kong'da oynanan hazırlık maçında oynamadı ve bu durum taraftarların ve Hong Kong hükümetinin öfkesini çekti. Hatta sözleşmeyi ihlal etmekle suçlandı. Ancak süperstarın yaralandığı belirtildi.

Lionel Messi, Hong Kong'da hayal kırıklığına uğrayan taraftarlara, kulübü Inter Miami'nin Hong Kong XI'e karşı oynayacağı hazırlık maçını sakatlığı nedeniyle kaçıracağını açıkladı. 36 yaşındaki Arjantinli, Salı günü Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, “Futbolda ne yazık ki her maçta bir şeyler olabiliyor ve sakatlanabiliyorsunuz” dedi. Daha önce kasıklarında sorun olduğunu hissetmiş ve daha sonra yapılan muayenede şişlik tespit edilmiş. Oynaması mümkün değildi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Dünya çapındaki futbolcu, Pazar günü Inter Miami'nin Çin Özel İdari Bölgesi'nde aldığı 4-1'lik galibiyet sırasında yedek kulübesinde oturdu ve kendisini izlemeye gelen birçok taraftarın öfkesini çekti. Aslında şanssızdı, dedi Messi. “Bu çok yazık çünkü her zaman oynamak istiyorum, orada olmak istiyorum, özellikle de bu kadar uzaklara seyahat ettiğimizde ve insanlar bizi gördüklerine çok sevindiğinde.”

Hong Kong hükümeti de maçtan sonra şikayette bulundu. Spor Sekreteri Kevin Yeung, Messi'nin herhangi bir güvenlik ve sağlık endişesi olmaması koşuluyla en az 45 dakika oynayacağına dair sözleşmeye dayalı güvenceler bulunduğunu söyledi. Hong Kong'daki stadyumda bulunan yaklaşık 38.000 futbol taraftarının çoğu yuhalandı ve giriş ücretlerinin geri ödenmesini istedi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Major League Soccer'ın ABD kulübü Inter Miami şu anda Asya turunda. Bir sonraki maç Çarşamba günü Japonya'da Vissel Kobe ile oynanacak. Japon taraftarların Arjantinli dünya şampiyonunu sahada görüp görmeyeceği belirsizliğini koruyor. Messi, “Aslında iki gün öncesine kıyasla kendimi çok daha iyi hissediyorum” dedi. Artık eğitimin nasıl geçeceğine bağlı. Tokyo'da basına yaptığı açıklamada, “Dürüst olmak gerekirse hâlâ oynayıp oynayamayacağımı bilmiyorum” dedi.