Hakemler sadece takım kaptanlarıyla konuşmalıdır

merabeyin

New member
Almanya'da (14 Haziran – 14 Temmuz) düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda önemli kararlar hakemden milli takım kaptanlarına iletilecek. UEFA hakemlik genel müdürü Roberto Rosetti, bunu turnuvanın başlamasından bir ay önce resmi bir açıklamada (“Görüş Yazısı”) duyurdu. Editorial Network Almanya'nın (RND) spor portalı Sportbuzzer'da önceden mevcuttur. “Elbette tartışmalı kararlar her zaman olacaktır. Ancak UEFA statükoyu kabul etmek istemiyor, bu nedenle hakemlerin tüm UEFA EURO 2024 maçlarında kararlarını takımlara daha sık açıklaması gerekiyor” diyor 56 yaşındaki İtalyan.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Rosetti, “Fikir basit” diyor: “Tüm takımlardan hakemle yalnızca kaptanın konuşmasını sağlamalarını istiyoruz. Kaptanlar da kararın mümkün olduğu kadar hızlı ve saygılı bir şekilde açıklanabilmesi için takım arkadaşlarının hakemi taciz etmemesini veya onlarla doğrudan konuşmamasını sağlamalıdır.” Eski FIFA hakemi ve 2018'den bu yana şu anki görevini Avrupa Birliği adına yürüten eski yılın dünya hakemi, Avrupa Şampiyonası'nda “sadece bir kararı tartışmak isteyen bir takımın kaptanının karar vermesine izin verildiğini” vurguladı. Hakeme sesleniyorum.”

Yönergelere uymayan profesyoneller için sarı kart şeklinde kişisel cezalar uygulanmalıdır. Rosetti, “Kaptanının rolünü göz ardı eden, hakeme şikayette bulunan ve/veya saygısız davranan herhangi bir oyuncu uyarılacaktır” diye vurguluyor. Avrupa Şampiyonası'ndaki Torinolu oyuncudan yapılan açıklamada, kaptanın bir takımın kalecisi olması halinde, “sahanın diğer ucunda tartışmalı bir sahnenin meydana gelmesi durumunda irtibat kişisi olarak hareket edebilecek bir saha oyuncusunun atanması gerektiği” belirtildi. 2008'de Almanya ile İspanya arasındaki finali (0-1) yönetti ve iki Dünya Kupası'nda (2006 ve 2010) ve 23 Şampiyonlar Ligi maçında maç yönetti.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık



2018'den beri UEFA hakem başkanı: Roberto Rosetti.


2018'den beri UEFA hakem başkanı: Roberto Rosetti.

Kaynak: UEFA


Dört hafta sonra Avrupa Şampiyonası başlamadan önce katılımcı ülkelerle iletişim hâlâ sürüyor. Rosetti: “UEFA uzman ekibinin bir üyesi ve mümkünse bir turnuva hakemi, bu yeni yaklaşımı tartışmak ve oyuncuları buna göre hazırlamak için 24 takımın tamamıyla bir araya gelecek.”

Rosetti: “Hakemler ve kaptanlar arasında yapıcı diyalog”


UEFA yetkilisi, “hakemler ve takım kaptanları arasındaki yapıcı bir diyaloğun (…) ilgili herkese fayda sağlayacağını” ve bunun “hepimiz için önemli olan futbolun geleceği açısından yalnızca olumlu olabileceğini” söylüyor. Almanya'daki turnuva için planlananlara benzer konseptler buz hokeyinde uzun süredir gündemdeydi. Burada da maç sırasında tartışmalı durumlar olması durumunda yalnızca kaptanın hakemlerle konuşmasına izin veriliyor.
 
Üst