Gösteri sporun geleceği haline geliyor

merabeyin

New member
Mike Tyson neden sorusuna biraz rahatsız edici cümlelerle yanıt verdi. Eski boksun süperstarı, çok konuşulan ringlere dönüşünden önce ciddi bir ifadeyle, “Kazanırsam ölümsüz olacağım” dedi. “Ama bunu kötü yaparsam hastane yatağında ölmek istemiyorum. Ringte ölmek istiyorum.”

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Açıklamalar, eski ağır siklet dünya şampiyonunun fenomen Jake Paul'a karşı mücadelesinin teaser görevini gören ve yayın devi tarafından yayınlanan üç bölümlük Netflix belgeselinden geliyor. Ve en azından Tyson bunu başarıyor. 58 yaşındaki oyuncu, “Dinlenebilirdim ama bu adamla dövüşmek ve onun kıçını tekmelemek istiyorum” dedi.

Tarihin en çok izlenen boks olayı?

Spor açısından, 80'li ve 90'lı yılların megastarı ile 31 yaşındaki genç yarışmacının cumartesi gecesi (sabah saat 2 civarında) arasındaki düello pek ciddiye alınamaz. Ancak “Iron Mike”ın resmi bir dövüş için ringlere geri dönmesi ve bunun arkasında Netflix'in erişim ve pazarlama gücünün olması, bunu mega bir olay haline getiriyor. Paul'un organizatörü Nakisa Bidarian, “modern boks tarihinin en çok izlenen boks olayı” olacağını bile öngördü.

Tekrar ringe çıkıyor: Mike Tyson

Tekrar ringe çıkıyor: Mike Tyson

Kaynak: IMAGO/Bağımsız Fotoğraf Ajansı Uluslararası.

Dallas Cowboys'un genellikle NFL'de oynadığı Arlington, Teksas'taki AT&T Stadyumu'nda 80.000 taraftar olacak. Netflix, etkinliği spor yayınlarının potansiyelini test etmek için kullanmak istiyor. Alman Basın Ajansı'ndan Axel Schulz, “Bunu sansasyonel buluyorum” dedi, “çünkü dikkatleri yeniden spora çekiyor. Bu, dünya çapındaki boks için iyi bir şey.”

Ve ücreti de doğru. Uzmanlar, Tyson'ın 50 ile 100 milyon euro arasında para toplayacağını varsayıyor. Ve geri dönmesinin ana nedeni bu olabilir. Göz kamaştırıcı bir yıldız olduğu dönemden gelen para gitti, boşa gitti. Netflix anlaşması bu nedenle cazip. Ama bunun için sağlığınızı riske mi atacaksınız? “Riskli olmasaydı ve kendimi utandırmasaydım bunu yapmazdım” dedi: “Korkularımın üstesinden gelmek istiyorum.”

Özel kurallar ve sıkı sağlık kontrolleri

Uçaktaki zayıflık saldırısı ve mide ülserinin sonuçları nedeniyle, başlangıçta Temmuz için planlanan dövüş sonbahara ertelenmek zorunda kaldı. Basında çıkan haberlere göre Tyson'ın dövüşten 24 saat önce son bir sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor. Herhangi bir şüphe varsa, bu durum kısa süreli iptale yol açabilir.

Esas olarak Tyson'ın sağlığını korumayı amaçlayan bazı özel kurallar halihazırda geçerlidir. Boks, her biri yalnızca iki dakika süren on iki tur yerine sekiz tur üzerinden yapılır. Schulz buna “kızların mesafesi” diyor: “Bu yüzden yalnızca gösteri dövüşünden söz edebilirsiniz.” Hatta “anlaşılan bir sayıyı” bile varsayıyor çünkü “yapabilse bile Jake Paul'u parçalamayacak.”

Rakip Paul muazzam bir menzil getiriyor

Peki Jake Paul'u bir Tyson rakibi olarak Netflix için bu kadar ilginç kılan şey nedir? Takipçi sayıları. Onu Instagram'da 27 milyon, YouTube'da ise 20,8 milyon hayran takip ediyor. Doğumu Tyson'ın zaten on iki profesyonel yılı olan Amerikalı, kariyerine etkileyici olarak başladı ve yalnızca 2020'den beri ringlerde yer alıyor. Yaptığı on dövüşte pek bir izlenim bırakmadı. Paul, “Boksun yeni yüzü olacağım” dedi: “Mike Tyson'a nasıl boks yapılacağını öğreteceğim.” Bunun gibi provokasyonlar her zaman işin bir parçası olan gösterinin bir parçasıydı. Artık giderek daha fazla odak noktası haline geliyor.