FC Bayern, yarı finalin ilk ayağında Real Madrid'le berabere kaldı

merabeyin

New member
FC Bayern için Wembley rüyası uğruna verilen mücadele, gerçek şampiyonlar için bir sınav olacak. Leroy Sané (53. dakika) ve penaltıyı kullanan Harry Kane'in (57. dakika) golleriyle muhteşem bir geri dönüşün ardından Real Madrid, Salı akşamı Şampiyonlar Ligi klasiğinin ilk turunda Münih'i geç penaltı golüyle şok ederek durumu 2-2 yaptı. 0:1) Vinicius Junior'dan (83'). Brezilyalı oyuncu, futbol dehası Toni Kroos'un (24.) dünya çapındaki pasıyla devre arasında Royals adına ilk golü de attı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Münih takımı, Wembley'den on bir yıl sonra tekrar Londra'ya gidebilmek için gelecek hafta Çarşamba günü İspanya'da oynanacak yarı final rövanş maçında kendilerini aşmak zorunda kalsa bile teknik direktör Thomas Tuchel ve takımı için hâlâ her şey mümkün. zafer. Finaldeki rakibi ise 2013'te olduğu gibi diğer yarı finalde Paris Saint-Germain'i yenmek isteyen Borussia Dortmund olabilir.

Bu heyecan verici düello için bundan daha iyi koşullar olamazdı: harika, sıcak bir yaz akşamı ve tüyleri diken diken eden bir atmosfer. Bayern taraftarları sahaya çıkarken takımlarını Franz Beckenbauer'in yer aldığı dev bir pankartla karşıladılar. 7 Ocak'ta hayatını kaybeden “Futbol İmparatoru”, Bayern'in 50 yıl önce kaptan olarak ulusal şampiyonada ilk zaferini elde etmesini sağlamıştı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Soyunma odasında takımlar arasındaki samimiyet başlama vuruşuyla sona erdi ve Bayern Münih üzerinde çok fazla baskı kurdu. Yaklaşık 40 saniye sonra Sané, Real kalecisi Andrij Lunin'in refleks müdahalesi nedeniyle başarısız oldu. Yedinci dakikada, Sané ikinci şansıyla kaleyi aştı, tıpkı Kane'in (9.) Lunin kalesinin çok önündeyken neredeyse orta çizgiden arsız bir vuruşla yaptığı gibi.

Ancak Carlo Ancelotti'nin takımı bu aşamayı fazla gerilmeden atlatsaydı Real Real olmazdı. Özellikle milli takıma geri dönen Kroos artık konuk takımın oyununda daha fazla kontrol sahibi oldu. Ve bunun için de değil: Vinicius Junior'ın dünya çapındaki performansını orta saha ve Bayern savunması üzerinden tamamlaması gerekiyordu. Orta çemberde Kroos zafer kazanmışçasına kollarını kaldırdı.

İlk fırsatta yenen gol, Matthijs de Ligt'siz idare etmek zorunda kalan Bayern'i etkiledi ancak Musiala ve Sané'nin yanı sıra Konrad Laimer'de yakın zamanda sakatlanan üç oyuncuyu kullanabildi. Bu arada Tuchel, Sané ve Leon Goretzka ile çılgınca konuşuyordu. Ancak Kane'in (42.) kaleyi aşan güçlü bir serbest vuruşu ile moladan kısa bir süre önce geri döndüler.

Tuchel devre arasında tepki gösterdi ve Goretzka'ya daha güçlü Raphael Guerreiro'yu getirdi. Sané başlangıçta sağ tarafa geçti, Musiala ise sağa geçmeye çalıştı. Slogan açıktı: En azından dengeleyiciye ihtiyaç vardı. Ancak Kroos (51') neredeyse konuk takımın ikinci golünü atıyordu. Seçmen arkadaşı Manuel Neuer harika bir hareketle Alman Real sürücüsünün şutunu savuşturdu.

Sonra diğer tarafta da aynı şey oldu ve bir anda Real'in sakinliği bozuldu: Sané galip geldi ve tıpkı Robben gibi oyunu uzman olarak takip eden sol eliyle şutunu çekti ve yakın kornerden vurdu. Altı ay sonra ilk golü. Ancak bu da yetmedi, kısa bir süre sonra ceza sahasında Musiala'ya faul yapıldı. Ceza. Kane için bir şey var. Karl-Heinz Rummenigge ve Uli Hoeneß de tribünlerden coşkuyla alkışladılar; 240 saniyelik çift vuruş yeni bir güç ortaya çıkardı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Kane golü santimetre (66') farkla kaçırdı, Eric Dier'in kafa vuruşu Lunin tarafından saniyeler sonra reddedildi, Min-Jae Kim'in Rodrygo'ya yaptığı faul Bayern'in kendinden emin aşamasını yok etti ve ikinci maç Madrid'de çok ateşli bir dansa dönüştü.
 
Üst