Ballack’ın kalbi bu yüzden kanıyor

merabeyin

New member
Eski milli takım kaptanı Michael Ballack, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez forma giyen Union Berlin’in birinci sınıf iç saha maçları için Alter Försterei stadyumundan Olimpiyat Stadı’na taşınmasından üzüntü duyuyor. “Bir futbolcu olarak yüreğim kanıyor. Bunun taraftarı değilim ama bir oyuncu olarak bunu kabul etmeli ve eğer kulüp öyle diyorsa uygulamalısınız” dedi. Vurucu-Röportaj: “Kulüp içinde bu hamlenin birçok sportif avantajı ellerinden aldıkları anlamına geldiğini biliyorlar. Ayrıca kararı kendileri için kolaylaştırmadıklarına da inanıyorum. Ancak futbol kulübü ticari bir girişimdir ve kararlar da girişimci bir şekilde alınır.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Kapasite nedeniyle Köpenick takımı CL iç saha maçlarını şehirdeki rakipleri Hertha BSC’nin sahasında oynayacak. Olimpiyat Stadı 74.000 kadar taraftarı ağırlayabilirken, Alte Försterei yalnızca 22.000 civarında seyirciyi ağırlayabiliyor. Birlik Başkanı Dirk Zingler kararı açıklayarak, “Tüm Birlikçiler için Şampiyonlar Ligi – bu fikir bize rehberlik etti ve mümkün olduğu kadar çok insanın bu oyunlara para ayırabilmesini sağlayacağız” dedi. Ekonomik açıdan bu hareket muhtemelen Iron Men’e yalnızca üç grup maçında tek haneli milyon aralığında ek gelir getirecek.

Ballack, Berlinlilerin ilk rakipleri Real Madrid, SC Braga ve SSC Napoli ile gruptan sağ çıkıp son 16 turuna çıkıp çıkamayacağının şüpheli olduğunu düşünüyor. “Union için bu seviyede öncelikle her şeyi yanımıza almalı ve özümsemeliyiz. Kulüp olarak bir sonraki adımı atabilmek için,” dedi eski dünya standartlarında orta saha oyuncusu: “Kulüpte oldukça sakin bir hava var ve pek çok şey doğru yapılıyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak hak ettiğiniz ödüldür. Bunun tekrarlanıp tekrarlanamayacağını göreceğiz. Bugün bunu yargılamak istemiyorum.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Ballack, Bonucci anlaşmasından etkilendi

Ballack, Berlin’in geçen yaz transfer faaliyetlerinden de etkilenmişti. “Yine iyi bir pozisyondalar ve Leonardo Bonucci gibi bir oyuncuyu Köpenick’e gitmeye ikna edebilmelerini dikkate değer buluyorum. Bu, Union’da ilham verebilecek insanların olduğunu gösteriyor.”