2024 Paris Olimpiyatları hakkında SSS: biletler, yarışmalar, güvenlik konsepti

merabeyin

New member
Antik Olympia'daki Olimpiyat meşalesinin yakılmasıyla Paris'teki Yaz Oyunları'nın son hamlesi başladı. Çarşamba günü Fransa'nın başkentindeki açılış törenine hâlâ 100 gün var. IOC Başkanı Thomas Bach Salı günü Yunanistan'da düzenlenen törende, yangının zor zamanlarda bir “umut sembolü” olması gerektiğini söyledi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Güneş parlamadığı için meşale, önceki gün kostümlü prova sırasında yakılan ateşle yakılmak zorunda kaldı. Önümüzdeki günlerde meşale bayrak yarışıyla Yunanistan üzerinden taşınacak ve 26 Nisan'da Paris Oyunları organizatörlerine teslim edilecek. Yelkenli gemide çıkan yangın Fransa'ya geliyor. Yaz Oyunları 26 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında planlanıyor. Peki ya maçların hazırlıkları? Hala bilet var mı? Maliyetler ne kadar yüksek? Alman takımı ne kadar büyük? Olimpiyat organizatörlerinin hâlâ ne gibi endişeleri var? Bir bakışta en önemli sorular ve yanıtlar.

Paris'te hazırlıklar nasıl gidiyor?


Organizasyon başkanı Tony Estanguet ev sahiplerinin hazırlıklı olduğunu görüyor. Üç kez Olimpiyat kano şampiyonu, “Hazırız, hedefimize doğru ilerliyoruz” dedi. Oyunlar için gerekli altyapılar zamanında tamamlanmış olup, Eyfel Kulesi, Place de la Concorde gibi geçici yarışma mekanlarının inşaatları devam etmektedir. Arenaların uygunluğu final testleriyle sağlanır.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Yarışmaların biletleri hala var mı?


Organizatörlere göre şimdiden yaklaşık 7,9 milyon bilet satıldı. Çarşamba günü sabah 10'dan itibaren tüm spor dallarında ve tüm fiyat kategorilerinde 250.000 bilet daha satışa sunulacak. Kalan son biletlerin yaz ayına kadar çok sınırlı sayıda satışa çıkması bekleniyor. Biletlere www.tickets.paris2024.org/en resmi platformundan ulaşılabilir.

Paris'te kaç yarışma var?


Bu kez 32 spor dalında 329 madalya kararı verilmesi planlanıyor. Bu, Tokyo'da üç yıl öncesine göre on daha az karar anlamına geliyor. Breakdance programda tamamen yenidir. Yaklaşık 10.500 katılımcı katılacak. Olimpiyat tarihinde ilk defa kadın sporcuların sayısı da erkekler kadar fazla olacak. Bu amaçla diğer şeylerin yanı sıra karma yarışmaların sayısı da artırıldı.

Alman takımı bu sefer ne kadar büyük?


400'den fazla sporcuyla Almanya'nın seçimi bir kez daha en büyüklerden biri olacak. Bu aynı zamanda futbol, hentbol, basketbol, voleybol ve hokey gibi klasik takım sporlarında şu ana kadar sekiz kalifiye takım tarafından da sağlanıyor; Olimpiyatlarda bundan daha fazlası hiç olmamıştı. Amaç, Tokyo 2021'in vasat sonucunu iyileştirmek. 10 altın, 11 gümüş ve 16 bronz madalyayla Almanya'nın, yeniden birleşmeden bu yana en kötü madalyası oldu. Alman Misyon Şefi Olaf Tabor, “Takım D'nin iyi bir rol oynayacağına ve bir veya iki sürprizin mümkün olduğuna inanıyorum” dedi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Paris'te bir Alman Evi mi planlanıyor?


Korona salgını nedeniyle Alman takımı, Tokyo 2021 ve Pekin 2022'de temas noktası ve parti bölgesi olarak bir Alman Evi'nden mahrum kalmak zorunda kaldı. Alman Olimpiyat Sporları Konfederasyonunun bu sefer büyük planlama yapmasının nedenlerinden biri de bu. Bir ragbi arenası olan Stade Jean-Bouin'de sponsorlar, konuklar ve sporcular için büyük bir buluşma noktasının yanı sıra bir performans merkezi ve taraftar alanı da bulunacak. Her gün 3.000'e kadar Olimpiyat taraftarı stadyumda ağırlanabiliyor ve hatta kendileri de spor yapabiliyor. DOSB Başkanı Thomas Weikert, “Almanya'dan çok sayıda yerel taraftar bekliyoruz ve D Takımına verilen destek kesinlikle olağanüstü olacak” dedi.

Olimpiyat organizatörlerinin hâlâ ne gibi endişeleri var?


Kısmen modası geçmiş ve çoğu zaman aşırı kalabalık olan Paris metrosunun Olimpiyat telaşıyla baş edemeyeceği yönünde son zamanlarda tekrarlanan konuşmalar yapılıyor. Ev sahiplerinin umudu, çoğu Parislinin, genellikle yaz aylarında yaptıkları gibi, yaz tatiline gitmesidir. Fransa Ulaştırma Bakanı, bu süre zarfında mümkünse evden çalışması gerektiğini söyledi. Olimpiyat misafirlerinin başına gelebilecek bir diğer sıkıntı ise otel fiyatlarındaki büyük artış olabilir. Oyunlar sırasındaki odaların çoğu geçen yaza göre üç kat daha pahalı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Peki ya güvenlik?


En yüksek terör alarmı seviyesi Fransa'da geçerli. Paris'teki oyunları 45.000 güvenlik gücü koruyacak ve 30.000 polis memuru eyaletten başkent bölgesine taşınacak. 2015 yılında Paris'te yaşanan ciddi saldırılardan bu yana konu oldukça hassas hale geldi ve organizatörler olası tehditlere karşı hazırlıklı olduklarına inanıyor. Odak noktası özellikle, Olimpiyat katılımcılarıyla birlikte yaklaşık 160 teknenin Seine Nehri boyunca en güzel manzaralar boyunca seyredeceği açılış töreni üzerinde yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz günlerde izin verilen 326 bin seyirci sayısının gerekirse daha da düşürülmesi gerektiği söylendi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, güvenlik durumunun kötüleşmesi halinde törenin başka bir yere taşınabileceğini söyledi.

Fransa oyunlara ne kadar harcıyor?


Olimpiyat organizatörlerinin bütçesinde yaklaşık dokuz milyar avro var. Yarısından fazlası sponsorlardan, bilet satışlarından ve diğer özel kaynaklardan gelecek. Bu, Paris'teki oyunların Tokyo, Rio ve Londra'daki son yaz oyunlarından önemli ölçüde daha ucuz olmasını sağlayacak. Yine de vergi mükellefleri muhtemelen maliyetin en az üç milyar avrosunu ödemek zorunda kalacak.

Yaz Oyunları nerede izlenir?


Olimpiyat fotoğrafları tekrar mevcut Eurosport, ARD Ve ZDF. Üç yayıncı Paris'ten yüzlerce saatlik canlı yayın yapmayı planlıyor. ARD Ve ZDF Olimpiyatların günde 15 saati ücretsiz televizyonda dönüşümlü olarak yayınlanıyor ve ayrıca Paris'teki yarışmalardan bir dizi canlı yayın yapılıyor. Açılış bu tarihte gerçekleşecek ARD kapanış törenini görebilirsiniz ZDF. Ayrıca Eurosport Olimpiyatlar hakkında her gün ücretsiz kanalında detaylı bilgi verecek; istasyonun ücretli tekliflerinde daha fazla resim mevcuttur. Eurosport-Anne Keşif Olimpiyat yayın haklarına sahiptir, ARD Ve ZDF alt lisanslar aldık.
 
Üst