VfB Stuttgart, Serhou Guirassy ve Deniz Undav'ın kalmasını umuyor

merabeyin

New member
Şampiyonlar Ligi elemeleri yaklaşırken VfB Stuttgart da en çok gol atan iki oyuncusu Serhou Guirassy ve Deniz Undav'ın takımda kalmasını umuyor. Cumartesi günü Eintracht Frankfurt'a karşı alınan 3-0'lık (3-0) galibiyette kulüp gol rekoru kıran Guirassy'nin sözleşmesinde 2026 yılına kadar devam edecek bir çıkış maddesi bulunuyor ve sabit bonservis bedeli karşılığında kulüpten ayrılabilecek. 20 milyon euro olduğu söyleniyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


“Bizi bırakabileceği iki geçiş dönemi zaten vardı. Her iki seferde de kaldı. Şampiyonlar Ligi'ne ulaşırsak belki tekrar düşünür. Arka planda mutlaka konuşmalar oluyor. Onu burada tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi VfB spor direktörü Fabian Wohlgemuth Gökyüzüancak itiraf etti: “Olağanüstü bir sezon geçiriyor ve bu da elbette arzu uyandırıyor.”

Antrenör Sebastian Hoeneß, yeni kulüp rekoru kıran golcüye saygı duruşunda bulundu: “Harika. Bir dereceye kadar üstünlükler tükeniyor.” Saldırgan, bu sezonki 25. golünü atarak, daha önceki VfB rekoru (24) 2008/2009 sezonunda olan eski milli forvet Mario Gomez'i geride bıraktı. “Artık rekoru kırdı ki bu aslında çok açık. Ve yine de harika” dedi Hoeneß: “O harika bir oyuncu, harika bir forvet ve bizim için gerçekten iyi olan harika bir adam.” Ayrılma konusunda endişeli değil: “Hiçbir zaman endişelenmedim ve “Yapmıyorum” şu anda öyle” dedi Hoeneß: “Onun bu kadar iyi durumda olmasından ve bizimle olmasından mutluyum. Gelecekte her şeyi göreceğiz.”


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Bu arada sezonun 16. golünü atan Undav, yalnızca kiralık olarak bulunuyor ve halen Brighton & Hove Albion'la berabere kalıyor. Wohlgemuth, beklenen milyon dolarlık transfer ücretine atıfta bulunarak, “Bakalım bir çözüm bulabilecek miyiz” dedi. Her halükarda Undav da kalmak istiyor: “Burada kendimi rahat hissettiğimi defalarca söyledim. Olağanüstü futbol oynuyoruz ve hepimiz çok eğleniyoruz. Zevk aldım. Böyle değer verildiğinde kalmak istersin. Uzun bir yaz. Ne olacağını bilmiyorsun.”

VfB Stuttgart zaten Avrupa Ligi'ni garantiledi


Bu, birinci sınıfa katılımı güvence altına almak için hâlâ küçük bir adım; bu muhtemelen fırtına ikilisi ile yapılan görüşmelerde bir cazibe ve koz olacak, ancak Swablılar başlangıçta Avrupa'nın nihayet matematiksel olarak lige katılma hakkını elde etmesinden memnun. Wohlgemuth, “Hayranların ve çevrenin on yıl sonra tekrar bu organizasyonda yer almayı arzuladığına inanıyorum” dedi: “Taraftarların ve sorumluların gözlerindeki parıltıyı, gururu zaten görebiliyorsunuz. On yıl sonra bu olağanüstü bir şey.

Şampiyonlar Ligi'ne gelince, Hoeneß coşkuyu hafifletmeye devam etti. “Bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne ulaşmak için çok fazla puana ihtiyacınız var. Hala puana ihtiyacımız olacak. Elbette bugün önemli bir adım daha attık. Ancak kalan zorlu bir programımız var” dedi koç. “Bu yüzden bunlar boş ifadeler değil, hala gidecek yolumuz olduğuna dair tam bir inanç.” Hoeneß'i övdü: Takım “rakipler RB Leipzig ve Borussia Dortmund öğleden sonra zaten kazandıkları için baskı durumunu mükemmel bir şekilde ele aldı.”

Swabians, FC Bayern ile aynı puanda ve Bundesliga'da üçüncü sırada yer alıyor. Oynanacak beş maçla Leipzig ve Dortmund arasındaki fark hâlâ yedi puan. Ancak Swablılar hâlâ lider Bayer Leverkusen'e konuk oluyor ve FC Bayern'i konuk ediyor.
 
Üst