Bayer Leverkusen'in usta antrenörü analizde

merabeyin

New member
Xabi Alonso'nun Bayer Leverkusen takımı için ne kadar önemli olduğu aşikar. “Xabi-Alonso-Allee” zaten resmi olmayan bir şekilde açılmıştı ancak Werkself hâlâ şampiyonaya doğru atacağı belirleyici adımı kaçırıyordu. Pazar günü Werder Bremen'e karşı 5-0'lık skorla kulüp tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu ilan eden galadan birkaç gün önce, taraftarlar antrenörün adını BayArena'nın hemen yanından geçen Bismarckstrasse'deki tabelaya yapıştırdılar. Werder'e karşı oynanan maçın son düdüğünde, binlerce kişi tribünlerden sahaya akın ederken, yeni şampiyonun başında taç bulunan ve altında “Kral Xabi” yazan bir posterde gözüktü.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Oyuncu olarak İspanya ile iki kez Avrupa, bir kez de dünya şampiyonu olan, aynı zamanda FC Liverpool ve FC Bayern ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Alonso, Leverkusen takımı için kahraman bir figürden başka bir şey değil. 2022 sonbaharında Rheinland'e geldiğinde ve sondan bir önceki belirsiz masayı devraldığında, doğru zamanda doğru koç olup olmadığına dair şüpheler vardı. 42 yaşındaki oyuncu daha önce yalnızca Real Madrid'in altyapı takımına ve Real Sociedad'ın ikinci takımına (2019'dan 2022'ye) koçluk yapmıştı. Gençlik kulübünü ikinci lige tarihi bir yükselişe taşıdı, ancak o zamanlar küme düşme adayıyla doğrudan derinlere atlamak iddialı görünüyordu.



Leverkusen taraftarları antrenörlerini kutladı Kral Xabi.


Leverkusen taraftarları antrenörlerini “Kral Xabi” olarak kutladı.

Kaynak: IMAGO/Moritz Müller


Ancak çok geçmeden şüphecileri etkisiz hale getirdi. Yol çok iyi biliniyor: Geçen sezon Bayer'i 17. sıradan Avrupa Ligi'ne taşıdı ve geçen yaz olağanüstü kadro planlamasının ardından bu başyapıta artık ulaşıldı. Avrupa Kupası yarı finalleri de bekleniyor ve DFB Kupası'nın ikinci lig takımı 1. FC Kaiserslautern'e karşı oynayacağı final açık bir olay olmalı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Alonso, genç antrenörlük kariyerinin en büyük başarısını elde ettiği günde, neden bu eşsiz kahraman statüsüne sahip olduğunu etkileyici bir şekilde gösterdi. Herhangi bir örnek var mı? Profesyoneller basın toplantısında zorunlu bira duşunu kutlarken, başarılarının mimarı da sevinçle kutladı. 45 saniye sonra, kibar ama kararlı bir şekilde, muhabirlerin önemli sorularını yanıtlamaları için himayesindekileri dışarı gönderdi. Neşelen, evet, ama nezaketle.

İspanyol günlük gazetesinin ona verdiği isimle “Xabi I.” Marca Pazartesi günü vaftiz edildi, alçakgönüllülüğünün altını çizdi. Önce birayla duş alan adam şaka yaptı: “Üşüyorum.” Daha sonra basın sözcüsü Valeska Homburg ona bir ceket verirken, Alonso ona göre şampiyonluk unvanını mümkün kılanları işaret etti: Alonso'nun her zamanki dostane aksanıyla ayrı ayrı “Christoph Daum, Klaus Toppmöller, Roger Schmidt” diye adlandırdığı selefleri. , ancak daha sonra “diğer tüm eğitmenleri” de dahil etmek istedim.

Maçın kenarlarında da aynı derecede etkileyici sahneler vardı: Granit The Swiss, skorun 3-0 olmasına ve parti olması gerekirken yakın zamanda Werder profesyonelleri ve hakem ekibiyle çatışmıştı. Ya Alonso? Maç sırasında sıklıkla olduğu gibi, Xhaka sakin bir şekilde yedek kulübesine gitmeden önce profesyonel oyuncuya sarıldı, ona birkaç kelime söyledi ve cesaret verici bir şekilde hafifçe sıvazladı.

İspanyol, takımını kontrol altında tutuyor. Kulüpten sorumlu olanlarla uyum içindedir. Ve Leverkusen taraftarını memnun etmek için hiçbir şey söylemesine gerek yok. Usta yapımcı, Pazar akşamı geç saatlerde VIP locasının balkonunda mikrofonu eline aldığında, bunu saf bir coşku izledi. “Xabi Alonso” tezahüratlarının ortasında şöyle bağırdı: “Daha fazlasını istiyoruz – kupa ve Avrupa Ligi dahil!” Ve ardından “Alman şampiyonları!”

“Doğru yerdeyim.”
Xabi Alonso


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Önümüzdeki sezon kulübe olan bağlılığıyla bir kez daha büyüklüğünü göstermişti. Dedikodular fokurdamaya başlayınca ve Alonso dönüşümlü olarak eski işverenlerinden biri olan FC Bayern veya FC Liverpool hakkında konuştuktan sonra, Basklı oyuncu bu ayartmanın cazibesine direndi. Şöyle açıkladı: “Her iki kulüple de güçlü bir bağım var ve orada oynadım. Ona saygı duyarım. Ama şu anda kulüplerden bahsetmek doğru olmaz. Doğru yerdeyim.” Ona her yerde sempati kazandıran da tam olarak bu görünüşleriydi. Muhtemelen onun hakkında kötü söz söyleyecek kimse yoktur.

Alonso, karizma ve empatiyi muhteşem futbol bilgisiyle birleştiriyor. Bunu İngiltere, İspanya ve Almanya'da 494 birinci lig maçında, 119 Şampiyonlar Ligi maçında ve 114 uluslararası maçta aktif bir oyuncu olarak kanıtladı. Tüm bunların birleşimi “Kral Xabi”nin ana DNA’sını yaratıyor.
 
Üst