Nagelsmann, Bayern'de geçirdiği süre boyunca “akımlar” ve öğrenmenin etkilerinden bahsediyor

merabeyin

New member
Bir buçuk yıl sonra Julian Nagelsmann, FC Bayern Münih'ten ihraç edilişini hiç kin duymadan hatırlıyor. Hatta milli antrenör kendisini kulübe kıyasla daha iyi bir konumda görüyor. “Eğer sadece bir kuklaysanız ve sonra kovulursanız, o zaman işiniz çok daha zordur. Ben değildim. Bu yüzden oyundan Bayern'den daha iyi çıktığımı düşünüyorum” dedi 37 yaşındaki oyuncu Münih'teki Ispo spor fuarında yaptığı konuşmada.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Nagelsmann, 2021 ortasından Mart 2023'te patron Oliver Kahn ve Hasan Salihamidzic liderliğindeki Bayern yönetim kurulu tarafından görevden alınana kadar Alman rekor şampiyonlarının koçluğunu yaptı. Bu dönemden “bazı dersler” aldı. “Bayern'de pek çok şeyi oldukça iyi yaptığımı söyleyebilirim. Ama aynı zamanda bugün bazı şeyleri farklı yapacağımı da biliyorum” dedi mevcut milli antrenör geriye dönüp baktığında.

“Kendinin bükülmesine izin veremezsin.”
Julian Nagelsmann

“Bununla iyi yaşayabilir çünkü koçluk ekibinin bir noktasında kendi yolumuza gitmeye ve her şeye istediğimiz gibi karar vermeye karar verdik. Ve eğer yönetim artık buna ihtiyaç duymuyorsa, sorun değil.” Nagelsmann üst düzey bir kulüpte çalışmanın özel doğasına dair bilgiler verdi. “Böylesine büyük bir kulüpte her zaman dikkate almanız gereken politik eğilimler vardır. Ancak kendinizin bükülmesine izin vermemelisiniz. Bayern'de geçirdiğim süre boyunca kararlar verdiğim anlar oldu ve sonrasında farklı kararlar vereceğim.”

“Büyük bir kulüpte pek çok akımın olduğu ve herkesin söz sahibi olmak istediği” “önemli kararlardan” bahsetti. “Pazartesi günü olağanüstü iyi görülen” şeyler, bazen bir gün sonra “tamamen 180 derece ters yönde değerlendiriliyor”. Bunun onun için sonucu şuydu: “Biraz daha tarafsız davrandın. İşleri daha dikkatli halletmeyi öğreniyorsun.